У Львові відкрили клініку дитячої онкології і трансплантації кісткового мозку

У Львові відкрили клініку дитячої онкології і трансплантації кісткового мозку

Фото
Укрінформ
У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відкрили клініку дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми відкриваємо, по суті, технологічний медичний простір, де діти із заходу країни, які раніше не могли отримати такої необхідної допомоги, зможуть не їхати до Києва чи за кордон для трансплантації кісткового мозку. Тут відбуватиметься магія, і тут не буде стільки людей, як сьогодні, бо все має бути максимально безпечно і проходитиме за закритими дверима .І сама клініка скомпонована таким чином, як бункер, для високоточного лікування. Тут працюватимуть 12 спеціалістів, які проходили стажування в США та Європі. Команда наших спеціалістів забезпечить повний цикл онкологічного лікування та трансплантації кісткового мозку: від діагнозу до повного одужання”, - повідомив під час відкриття керівник клініки Роман Кізима.

Після урочистого перерізання стрічки, яке доручили маленьким пацієнтам та їх батькам, Кізима провів екскурсію новоствореною клінікою для журналістів.

Клініка обладнана згідно з усіма світовими стандартами та забезпечена всім необхідним обладнанням і відповідними палатами: є палата інтенсивної хіміотерапії, два бокси з ламінарним потоком, процедурна, кімната для персоналу, відеоспостереження, сучасні вентиляційні системи та киснева станція.

Сьогодні на трансплантацію в клініці очікує 8 дітей. Перша трансплантація запланована навесні. Наразі можуть робити 10 операцій в рік, але постійно нарощуватимуть свої можливості. Клініка з трансплантації кісткового мозку входить в державний пілотний проєкт, що забезпечить безкоштовне хірургічне втручання та лікування для пацієнтів. Такі операції коштують від 2 до 2,5 млн грн.

У Львові відкрили першу в Західній Україні Клініку дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку / Фото: прес-служба Західного спеціалізованого медичного центру

Можливості для трансплантаційного лікування реалізовано в партнерстві з благодійним фондом "Запорука" та за фінансової підтримки фундації головного спонсора Fondazione Rosa Pristina (Італія), фонду Soleterre (Італія) і Львівської обласної ради, а також БФ «Із Янголом на плечі», які сприяли будівництву Кріобанку та закупівлі обладнання.

Читайте також: У львівській лікарні за неповний тиждень пересадили сім органів

Як зазначив на відкритті голова Львівської ОДА Максим Козицький, бюджет, наданий спонсорами, становить 450 тисяч євро. 8 млн грн виділили з обласного бюджету та 14,6 млн грн – з державного бюджету.

Окрім того, представники благодійного фонду "Запорука" вручили керівництву центру сертифікат на 350 тис. грн на придбання TCD-з'єднувального пристрою, що необхідний для проведення трансплантацій кісткового мозку.

В центрі зазначають, що щорічно понад 200 дітей з усіх областей України тут отримують онкологічне лікування. Потреба у створенні клініки теж є надзвичайно великою, оскільки щороку трансплантацію кісткового мозку (аутологічну, алогенну) для одужання від раку потребують понад 200 дітей та підлітків з усієї України. З них приблизно 50-75 – мешканці західного регіону країни та 15-20 - мешканці Львова.

 Фото: пресслужба Західного спеціалізованого медичного центру

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-