Дніпро виділяє 100 мільйонів на будівництво центру тероборони – Філатов

Дніпро виділяє 100 мільйонів на будівництво центру тероборони – Філатов

Укрінформ
Дніпро вкладе 100 мільйонів гривень у створення міського центру територіальної оборони.

Відповідне розпорядження опублікував у Фейсбуці міський голова Борис Філатов, повідомляє Укрінформ.

«Я абсолютно впевнений у тому, що великої війни не буде ні 16-го, ні 20-го, ні 22-го, а ось те, що наші злі сусіди не дадуть нам спокою ніколи - це незаперечний факт. І тому відсьогодні Дніпро починає створювати міський центр територіальної оборони», - написав Філатов.

Читайте також: Регіональним осередкам «Слуги народу» доручили допомагати з теробороною

За його словами, це буде єдиний комплекс для розміщення, управління, рекрутингу, підготовки, постачання, військово-спортивного та патріотичного виховання молоді, вивчення історії для нашої бригади територіальної оборони ЗСУ, а також цивільних добровольчих формувань і структур цивільної оборони, передбачених законом.

У проєкті, крім адміністративних об'єктів, – облаштування полігону для вогневої, тактичної, інженерної, медичної підготовки, практичної та снайперської стрільби, курсів виживання, орієнтування, цивільної оборони, бою в місті, різних тирів та стрільбищ, тактичного поля, смуги перешкод.

Міський голова повідомив, що в сучасному комплексі оборони та безпеки кожен охочий від малого до великого зможе також сам або з сім'єю проводити час, удосконалюючи себе заняттями військовою, військово-спортивною підготовкою, під керівництвом наших Збройних сил, за участю міста, але на принципово новій професійній основі.

Читайте також: Експолковник британської армії дав кілька порад бійцям тероборони в Україні

«Командування – військові, сприяння, згідно з законом про Національний спротив, – на мені, як мері міста», - уточнив Філатов.

Він наголосив, що керувати процесом доручено людині, яка впоралася з «Новоросією» у 2014-му й очолювала штаб боротьби з епідемією коронавірусу два роки тому, а саме - Gennady Korban.

Центр має бути розміщений у межах міста, щоб там були зручні комунікації і туди було легко дістатися.

На будівництво центру місто виділяє 100 млн грн. Філатов запросив усіх містян, які мають компетенції, знання, мотивацію, взяти участь у розробці проєкту такого центру, визначенні найзручнішого місця базування.

Фото: Тероборона ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-