На Прикарпатті сімейні лікарі працюють щонайменше з подвійним навантаженням - ОДА

На Прикарпатті сімейні лікарі працюють щонайменше з подвійним навантаженням - ОДА

Укрінформ
На Прикарпатті сімейні лікарі через велику кількість хворих на COVID-19 працюють щонайменше з подвійним навантаженням. Щодня їм доводиться приймати 40-80 пацієнтів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла головний спеціаліст з організації первинної медичної допомоги Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Юлія Монюк.

«Тепер сімейні лікарі працюють з подвійним і навіть потрійним навантаженням. Вони приймають від 40 до 80 пацієнтів на день, тоді як раніше приймали 15-25 хворих. Сьогодні приходить велика кількість позитивних ПЛР-тестів», - зазначила Монюк.

За її словами, останні два дні в області навантаження у лікарів трохи зменшилось, але не суттєво. Окрім прийому хворих, сімейним лікарям доводиться відповідати на телефонні дзвінки пацієнтів, оформляти медичні листки непрацездатності в електронній системі, а вона часто висне, що змушує лікарів працювати навіть уночі.

«Швидкими тестами для визначення коронавірусної інфекції наші поліклініки забезпечені, але їх дуже швидко використовують. Тепер є дуже великий їх розхід, а тому є і потреба», - додала Монюк.

В Івано-Франківській області працюють близько 60 закладів, де надають первинну меддопомогу. Хворих приймають майже тисяча сімейних лікарів.

Читайте також: Ляшко каже, що більшість лікарів уже отримали підвищену зарплату

Як повідомляло агентство, Івано-Франківська область перебуває у червоній зоні епіднебезпеки. Ріст захворювання на коронавірусну інфекцію пояснюють циркулюванням штаму Омікрон. З початку року на Прикарпатті додатково розгорнули близько 1500 ліжко-місць у COVID-лікарнях.

Станом на 11 лютого в Івано-Франківській області за минулу добу зареєстровані 1070 нових випадків COVID-19, одужали 1618 людей, 10 – померли. Одне щеплення від коронавірусу отримали майже 445 тисяч людей, ще більше 411 тисяч – повністю вакциновані, бустерну дозу отримали більше 6 тисяч людей.

В Україні за минулу добу зафіксовані 41 229 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 3 369, медпрацівників – 1247).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-