У Харкові презентували  «Велике будівництво» в області на 2022 рік

У Харкові презентували «Велике будівництво» в області на 2022 рік

Укрінформ
У 2022 році в Харкові та Харківській області буде реалізовано 33 об'єкти президентської програми "Велике будівництво" у сферах дорожньої інфраструктури, медицини, спорту, освіти.

Про це розповів на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад України в Харкові голова Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якісних доріг в області стане ще більше, у дітей з'явиться більше сучасних комфортних умов для здобуття якісної освіти, а лікарі і пацієнти отримають нові медичні заклади європейського рівня. Серед найбільш глобальних об’єктів медичної сфери - продовження реконструкції Обласної дитячої клінічної лікарні - вартість проєкту 3 млрд грн,та комплексна реконструкція Обласної клінічної лікарні - вартість 3,7 млрд грн", - зазначив Синєгубов..

Читайте також: У Харкові розірвали договір з генпідрядником, який будував онкоцентр

Він також презентував масштабний проєкт "Зелений каркас" - реконструкція рекреаційної зони безпосередньо в Харкові. Вона передбачає об'єднання всіх паркових зон міста в одну мережу за допомогою зелених коридорів, пішохідних і велосипедних доріжок. Довжина усіх таких шняхів - 127 км, 27 км - зелених вулиць, 76 км - велодоріжок, 26 велопішохідних мостів.

За словами Синєгубова, на першому етапі проєкту "Зелений каркас", безпосередньо у 2022 році, планується реконструкція Журавлівського гідропарку: вартість - 1,3 млрд грн, далі – будівництво океанаріуму в зоні «Харківського зоопарку» та "Льодової арени".

Реалізація цього амбітного проєкту, зауважив очільник області, дозволить Харкову увійти до ТОП-100 найкомфортніших міст у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-