Про створення добровольчих формувань говорити зарано - Залужний

Про створення добровольчих формувань говорити зарано - Залужний

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вважає, що створення добровольчих формувань зараз не на часі

Про це він заявив на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад України в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Створення добровольчих формувань територіальних громад є дійсно важливою складовою тероборони, однак зараз говорити про їх створення зарано. Ми маємо укомплектувати перш за все підрозділи тероборони, завершити планування і тільки після цього визначити, яка кількість і яка якість добровольчих формувань нам потрібні», - сказав Залужний.

Він нагадав, що відповідно до закону, добровольчі формування створюються в тій кількості та в тих місцях, які визначило командування сил тероборони та затверджується головнокомандувачем ЗСУ.

Читайте також: Масові вишколи резервістів та сил тероборони почнуться з березня - Залужний

Треба врахувати, що членом добровольчого формування може бути громадянин України, який проживає на території громади і пройшов перевірку, це можуть бути і громадяни понад 60 років і батьки багатодітних сімей тощо, додав він.

Залужний також поінформував, що загальна чисельність сил тероборони, які перебувають на дійсній військовій службі, складає 10 тисяч чоловік. «Але з настанням особливого періоду або загрози має збільшитись... за рахунок резервістів», - сказав він.

За його словами, вже укомплектували батальйони тероборони в 13 прикордонних областях на 70 відсотків і ця робота продовжується. До кінця березня буде 90 відсотків, запевнив він і додав, що 7,5% від загальної потреби резервістів вже уклали контакти на проходження військової служби у резерві. Однак, це замало і в цьому напрямку треба працювати з керівниками тергромад, водночас він зауважив, що достатньо 2 млн мотивованих громадян, які ЗСУ має підготувати.

Читайте також: Залужний назвав регіони, де найгірше триває підготовка до тероборони

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у п'ятницю розпочав дводенну робочу поїздку до Харківської та Херсонської областей.

У Харкові відбудеться виїзне засідання Ради національної безпеки і оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-