Кредит на зарплати: НСЗУ прокоментувала ситуацію зі Славутською лікарнею

Кредит на зарплати: НСЗУ прокоментувала ситуацію зі Славутською лікарнею

Ексклюзив
Укрінформ
Славутська міська лікарня, керівництво якої взяло банківський кредит для виплати медпрацівникам базових зарплат, подала на контрактування до НСЗУ договір тільки 2 лютого 2022 року.

Про це в коментарі Укрінформу повідомили в Національній службі здоров’я України (НСЗУ).

“Славутська міська лікарня подала пропозицію на укладення договору на 18 пакетів. Щодо 7 пакетів лікарня зазначила, що проведення лабораторних досліджень забезпечується через підрядні організації. У таких випадках, при укладенні договору з НСЗУ медзаклад має надати копію договору з підрядником. З 21 договору з підрядником, який надала Славутська міська лікарня, у 17 термін дії закінчувався 31.01.22. Тобто лікарня не змогла би надавати послугу після 31 січня 2022 року, тому не відповідала вимогам. Лише 2 лютого заклад надіслав НСЗУ новий договір з підрядником. І після цього фахівці НСЗУ почали формувати договір”, - йдеться у коментарі.

Читайте також: На Хмельниччині лікарня взяла кредит, аби виплатити зарплату

У Нацслужбі зазначили, що договір з лікарнею на надання медичних послуг населенню зараз у процесі підписання.

Загалом НСЗУ підтвердила лікарні відповідність вимогам за 18 пакетами, серед яких є і нові пакети, такі як хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня. Також лікарня надає меддопомогу при лікуванні COVID-19 і є однією з лікарень, яка отримуватиме кошти за пакет "Готовність до реагування на інфекційні захворювання та епідемії".

У НСЗУ додали, що в 2021 році Славутська міська лікарня за Програмою медичних гарантій отримала 73,62 млн грн за надання медпослуг за 15 пакетами. Найбільше за пакетом стаціонарної допомоги дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій — понад 23 млн грн та за пакетом стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19 — понад 24 млн грн.

Загалом, за даними НСЗУ, 215 медзакладів по всій країні подали до Нацслужби 234 пропозиції, за якими вони не відповідають вимогам.

Читайте також: Медикам уже нарахували підвищені зарплати за січень - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого 2022 року Виконавчий комітет Славутської міської ради повідомив у Фейсбуці, що Славутська міська лікарня вимушена була взяти кредит в банку для того, щоб виплатити медичним працівникам базові зарплати за січень 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-