На Хмельниччині лікарня взяла кредит, аби виплатити зарплату

На Хмельниччині лікарня взяла кредит, аби виплатити зарплату

Укрінформ
Славутська міська лікарня на Хмельниччині взяла в банку кредит на виплату заробітної плати працівникам, оскільки не отримала фінансування від НСЗУ.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє виконавчий комітет Славутської міської ради.

«Міська лікарня взяла кредит, аби виплатити зарплату працівникам – обіцяного державного фінансування медикам досі немає», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я» від 12.01.2022 №2, лікарня нарахувала доплати персоналу.

Утім станом на 7 лютого медзаклад не отримав договір на фінансування з НСЗУ за пакетами медичних гарантій.

«Оскільки 7 число – крайній термін виплати заробітної плати працівникам, тому для недопущення заборгованості прийнято рішення скористатись послугою АТ «Ощадбанк» овердрафт (короткостроковий кредит) і виплатити заробітну плату працівникам лікарні», - додають у міськраді.

Укрінформ звернувся за коментарем до Національної служби здоров’я України.

Читайте також: Тимошенко закликав медиків повідомляти про невиплату підвищеної зарплати

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до постанови Кабінету Міністрів «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я» від 12.01.2022 №2, розмір нарахованої заробітної плати медпрацівникам закладів охорони здоров'я державної або комунальної форм власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці установлюється у межах фонду оплати праці на 2022 рік.

Зокрема, йдеться про не менше 20 тис. грн лікарям (крім лікарів-інтернів) та професіоналам з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я, а також не менше 13,5 тис. грн – фахівцям з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти, та першим (бакалаврським) рівнем вищої медичної освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-