У Франківську виселили церкву УПЦ МП - будівлю передали під дитсадок

У Франківську виселили церкву УПЦ МП - будівлю передали під дитсадок

Фото, відео
Укрінформ
В Івано-Франківську виконавча служба за рішенням суду повертає громаді будівлю, яку 30 років орендувала Спасо-Преображенська релігійна громада УПЦ МП - тепер тут буде дитсадок.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«На вулиці Чорновола зараз виконавча служба разом з представниками Департаменту освіти, відповідно до рішень суду, повертають громаді майно, щоб там був дитсадок», - повідомив Марцінків.

В Івано-Франківську виселили церкву УПЦ МП/Фото: Суспільне Карпати

Він зауважив, що відновлення дитсадка на вулиці Чорновола раніше ініціювали освітяни. Для цього, додав мер, є всі судові рішення.

Раніше Господарський суд Івано-Франківської області зобов’язав громаду УПЦ Московського патріархату звільнити приміщення на вулиці Чорновола, 6-б в обласному центрі.

Читайте також: До ПЦУ за три роки перейшло близько 700 парафій Московського патріархату - Епіфаній

Як повідомляється, приміщення дитсадка на вул. Чорновола в Івано-Франківську передали Спасо-Преображенській релігійній громаді УПЦ МП 30 років тому, відповідно до договору оренди. У 2018 році міська рада Івано-Франківська ухвалила рішення про припинення дії цього договору. Депутати аргументували свою позицію тим, що громада УПЦ звела собі храм на Довженка і може повернути будівлю колишнього дитсадка громаді міста, де ще один дошкільний заклад буде не зайвим.

Зі свого боку Івано-Франківська єпархія УПЦ МП звернулась до суду з цього приводу, а також направила відповідне звернення до Президента Володимира Зеленського, народних депутатів та Уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової.

Фото: Суспільне Карпати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-