Марш єдності у Харкові: суд відмовив у задоволенні двох позовів міськради

Марш єдності у Харкові: суд відмовив у задоволенні двох позовів міськради

Оновлено
Укрінформ
Харківський окружний адміністративний суд пізно увечері розглянув позов Харківської міської ради, яка просила заборонити організації «ЗОО Світ. Харків» проводити Марш єдності 5 лютого, та відмовив у його задоволенні.

Цей факт кореспонденту Укрінформа підтвердив співорганізатор заходу, лідер харківського осередку «Національного корпусу» Костянтин Немічев.

«Увечері суд оголосив рішення про відмову Харківській міськраді у позові щодо громадської організації «З00 Світ. Харків» про заборону акції «Марш Єдності», бо це є обмеженням права громадян на свободу мирних зібрань", – зазначив Немічев.

За його словами, рішення може бути оскаржене до Другого апеляційного адміністративного суду.

«Учора на суді начальник відділу СБУ у Харківській області Олексій Дягірєв навів відео з російського Telegram-каналу як доказ провокацій з боку країни-агресора. Йдеться про те, що, мовляв, представники патріотичних сил можуть стати об'єктом злочину, про що є дані таємної оперативної розробки», - додав Немічев.

Читайте також: У Харкові заборонили «Марш єдності», натомість дозволили мітинг

За його словами, сьогодні зранку суд розглядає другий позов міськради до громадської організації «Молодь Харкова»про заборону «Маршу Єдності»: «Рішення ще не оголошено, але ми не відмовляємося від проведення маршу».

Згодом стало відомо, що харківський окружний адміністративний суд відмовив міськраді й у другому позові проти проведення "Маршу єдності" 5 лютого у центрі міста.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у відділі статистики суду.

"Суд сьогодні зранку відмовив міськраді у другому позові щодо громадській організації "Молодь Харкова" про заборону "Маршу єдності" 5 лютого у центрі міста", - зазначили у відділі.

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого у Харкові на засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки заборонили ходу «Марш Єдності», заплановану на суботу 5 лютого, але дозволили громадській організації «Соціальний патронат» проведення мирного мітингу - без димових шашок, вибухових пакетів та фаєрів.

Читайте також: Влада Харкова рекомендує скасувати «Марш єдності» - активісти відмовляються

У засіданні взяли участь представники правоохоронних органів та профільних департаментів міськради, які підтримали заборону маршу.

Того ж дня організатори «Маршу Єдності» оприлюднили заяву, що не планують скасовувати захід, проведення якого заплановано на суботу, 5 лютого, за участю 5 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-