У Харкові заборонили «Марш єдності», натомість дозволили мітинг

У Харкові заборонили «Марш єдності», натомість дозволили мітинг

Укрінформ
На засіданні Харківської міської комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій заборонили ходу «Марш єдності», заплановану на 5 лютого, але дозволили проведення мітингу.

Про це повідомляють у Харківській міськраді, передає Укрінформ.

«У засіданні взяли участь представники правоохоронних органів та профільних департаментів міськради, які розглянули звернення двох громадських організацій щодо проведення мирного мітингу та ходи. За підсумками обговорення, громадській організації «Соціальний патронат» було дозволено ввечері 5 лютого провести мирний мітинг на площі Свободи», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у протоколі комісії сказано, що на заході заборонено використовувати димові шашки, вибухові пакети та фаєри. У своєму зверненні організація запевнила, що проведення мітингу не призведе до порушення порядку та не створить загрози національній безпеці, а учасники заходу дотримуватимуться всіх протиепідемічних вимог.

Водночас громадській організації «ЗОО СВІТ. ХА» заборонили 5 лютого проводити «Марш єдності» на вулиці Сумський - від площі Конституції до площі Свободи. Таку позицію обстоюють в СБУ, поліції, ДСНС.

У СБУ, зокрема, зазначили, що з урахуванням нинішньої ситуації та ризику терористичних загроз проведення маршу недоцільне.

Читайте також: Влада Харкова рекомендує скасувати «Марш єдності» - активісти відмовляються

За словами директора Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту міськради Валентина Топчія, громадській організації рекомендували відмовитися від проведення ходи. «Інакше юридичний департамент підготує матеріали та звернеться до суду з позовною заявою щодо заборони заходу», - додав Топчій.

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виступила проти проведення активістами запланованого на суботу 5 лютого «Маршу єдності» від площі Конституції до площі Свободи, посилаючись на ситуацію з COVID-19, терористичну загрозу та ймовірність провокацій.

Того ж дня організатори «Маршу єдності» оприлюднили заяву, що не планують скасовувати захід, у якому, за їхніми оцінками, візьмуть участь 5 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-