Влада Харкова рекомендує скасувати «Марш єдності» - активісти відмовляються

Влада Харкова рекомендує скасувати «Марш єдності» - активісти відмовляються

Укрінформ
Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій рекомендує активістам відмовитися від проведення у суботу, 5 лютого, Маршу єдності за анонсованої участі 5 тисяч людей.

Протокол засідання комісії опублікований на сайті Харківської міськради, передає Укрінформ. 

«Проведення масової акції громадської організації "Молодь Харків" із заявленою кількістю учасників 5 тисяч може викликати суттєві труднощі в забезпеченні публічної безпеки та порядку в центральній частині міста... Також потребує врахування той факт, що проведення громадсько-масових заходів у теперішній час використовується окремими радикально-налаштованими особами для організації провокацій», - йдеться у протоколі.

У документі зазначено, що для Харківської області введений «жовтий» рівень терористичної загрози. Крім того, на території міста різко зростає кількість захворювань на COVID-19.

З огляду на обставини, керівнику громадської організації «Молодь Харків» рекомендовано відмовитися від проведення масових заходів, інакше марш заборонятимуть через позов до суду.

Утім, організатори маршу вже публічно заявили, що не скасовуватимуть його. 

"Ми офіційно повідомили, а правоохоронні органи повинні зробити порядок та безпеку на заході. Я чув, що хочуть подавати до суду на одного з організаторів, а таких організаторів 80. Тобто вони будуть подавати на всіх організаторів заходу? Це їхнє право, але фізично вони не можуть йти проти громадськості", - зауважив співорганізатор "Маршу єдності" Костянтин Немічев.

Він нагадав, що кілька місяців тому у Харкові за присутності 20 тис. людей проходив концерт російського репера Басти, і харківську владу це не хвилювало.

Як повідомляв Укрінформ, штаб оборони Харківщини анонсував на 5 лютого проведення центром Харкова акції «Марш єдності» за участі до п'яти тисяч людей. Колона рушить о 14:00 від майдану Конституції до волонтерського намету «Все для перемоги!», що на площі Свободи. Марш не політичний. Дозволені тільки прапори України.

Фото: mediaport.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-