Вінницький науковець став першим українцем - майстром датасетів платформи Kaggle

Вінницький науковець став першим українцем - майстром датасетів платформи Kaggle

Укрінформ
Професор Віталій Мокін, який очолює кафедру системного аналізу та інформаційних технологій Вінницького національного техуніверситету, першим з українців став майстром датасетів (наборів даних) - отримав звання Kaggle Datasets Master.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«У січні 2022 року я першим в Україні отримав звання Kaggle Datasets Master. Усього у цій номінації у світі є лише 16 гросмейстерів та 46 майстрів, серед яких з України поки тільки я. Для цього слід мати мінімум 1 золоту медаль і 4 срібні (чи золоті)», - повідомив Мокін.

Він зазначив, що наразі є володарем 10 срібних медалей за датасети для задач, пов'язаних з моделюванням поширення коронавірусу, а також з реальними даними по якості води та атмосферного повітря в Україні, для NLP-задач та моделювання часових рядів тощо. Нещодавно ж він виборов «золото» за датасет 2019 року по концентрації амонію у воді р. Південний Буг за даними державного моніторингу в Україні.

Наступна мета професора - перетворити якісь чотири із дев'яти срібних медалей за датасети на золоті, що дозволить йому першим з українців здобути звання гросмейстера у цій номінації.

Віталій Мокін – доктор технічних наук, професор, науковий керівник науково-дослідної лабораторії екологічних досліджень та екологічного моніторингу Вінницького національного технічного університету (ВНТУ). Раніше він першим в Україні отримав звання Kaggle Notebooks Grandmaster - гросмейстера з номінації розробки програм-ноутбуків у міжнародній платформі Kaggle зі штучного інтелекту та Data Science.

Читайте також: Віталій Мокін, доктор технічних наук, дослідник поширення коронавірусу

Kaggle - це система організації конкурсів з дослідження даних, а також соціальна мережа спеціалістів з обробки даних і машинного навчання. Kaggle налічує понад 250 тис. учасників з усього світу. Вона належить корпорації Googlе. Це середовище організоване як веб-платформа, на якій користувачі та організації можуть публікувати набори даних, досліджувати і створювати моделі, взаємодіяти з іншими спеціалістами з даних та інженерами з машинного навчання, а також організовувати конкурси з дослідження даних і брати в них участь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-