У Запоріжжі відкрили оновлене госпітальне відділення для учасників бойових дій

У Запоріжжі відкрили оновлене госпітальне відділення для учасників бойових дій

Фото
Укрінформ
У Запорізькій обласній клінічній лікарні відкрили оновлене госпітальне відділення для учасників бойових дій. Ветерани війни кажуть, що чекали на нього понад півтора роки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Більше півтора року ми боролися за це відділення. Адже відділення, яке працювало на базі лікарні раніше і було створено фактично руками ветеранів війни в Афганістані, ветеранів АТО/ООС, у 2020 році було закрито. Ми були вражені, коли шляхом реструктуризації чи внутрішнім розпорядженням воно було не то ще закрито, а "прикрито" і на його місці з’явилось кардіологічне відділення. Тож, сьогодні я тішусь тим, що спільними зусиллями ми добились того, що в нас є відділення, де люди, які захищали країну, можуть пройти курс лікування. Ми писали листи представникам обласної влади, в Офіс Президента, Кабмін”, - каже ветеран АТО Михайло Пирог.

У новому відділенні - 10 палат, воно розраховано на 20-22 хворих. Приміщення для цього відділення — це частина відділення судинної хірургії на шостому поверсі лкарні.

У відділенні є одномісні палати поліпшеної комфортності - вони обладнанні душовими кабінами, кондиціонерами, а також звичайні палати на три ліжка - в яких є ліжка з ортопедичними матрацами, мікрохвильовки, шафи-купе, телевізор, туалет та умивальник.

Відділення мали відкрити ще наприкінці минулого року, але строки трохи відтермінували.

За словами директора КНП “Запорізька обласна клінічна лікарня” Ігоря Шишки, ремонтні роботи тривали кілька місяців.

“Спочатку було виділено (з обласного бюджету - ред.) 2 млн гривень, потім - ще 3,5 млн гривень. Ми вперше зробили відділення “під ключ”: тут є постіль, побутова техніка, посуд, повністю виконана робота, яка дозволяє заходити і виконувати персоналу свої функції. За декілька місяців зробили це відділення”, - сказав Шишка.

Читайте також: Мінветеранів планує створити медико-реабілітаційні центри у всіх регіонах

Під час відкриття відділення учасники бойових дій зазначили, що було б добре, якби кондиціонери та душові були не лише у палатах поліпшеної комфортності. Більше того, такі відділення мають працювати не лише на базі клінічної лікарні, адже в області нараховується близько 17 тис. ветеранів, учасників бойових дій.

У Запорізькій обласній клінічній лікарні відкрили оновлене госпітальне відділення для учасників бойових дій / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

“Навантаження на обласну лікарню дуже велике. Місця лише в цій лікарні не дадуть змогу забезпечити всіх ветеранів, тому такі відділення мають бути в громадах і великих містах. Щодо наших зауважень стосовно кондиціонерів та душових, то нам пояснили, що та система вентиляції, яка зроблена під час реконструкції корпусу лікарні, забезпечить комфортні умови. Коли ми приходили сюди на початку ремонту, тут були голі стіни, а зараз - це вже європейський рівень надання медичної допомоги”, - прокоментував заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення Запорізького обласного територіального центру, голова консультативної ради при голові ОДА у справах ветеранів війни Андрій Якунін.

Керівництво лікарні обіцяє, що протягом року дообладнає палати. Більше того, якщо пацієнтам буде необхідна допомога вузьких спеціалістів, то вони зможуть її отримати під час лікування у відділенні.

Шпитальне відділення для ветеранів не працювало з березня 2020 року і сьогодні відновило свою роботу в новому форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-