На Запоріжжі через зниження темпів вакцинації тимчасово закрили кілька центрів щеплень

На Запоріжжі через зниження темпів вакцинації тимчасово закрили кілька центрів щеплень

Укрінформ
У Запорізькій області останнім часом спостерігається зниження темпів вакцинації. Через невелику кількість охочих зробити щеплення у Запоріжжі тимчасово припинили діяльність деяких центрів вакцинації.

Про це під час наради в ОДА сказала координаторка з вакцинації обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Марина Колерова, передає кореспондент Укрінформу.

“В місті Запоріжжі є 11 центрів щеплень і на інших територіях - 6 центрів. Дещо ми знизили кількість центрів у Запоріжжі, бо за кількістю щеплень в цих центрах було небагато, не було необхідності їх тримати. Тому ми тимчасово знизили кількість, якщо буде попит на щеплення, то їх роботу відновлять”, - додала Колерова.

За її словами, перелік діючих центрів вакцинації з адресами та номерами телефонів, оприлюднено на сайті обласного центру МОЗ.

Вона також нагадала, що в населені пункти, де немає доступу до вакцинації, виїжджають мобільні бригади, які контактують з керівниками громад та готові робити щеплення населенню. На додаток, в область надійшла вакцина CoronaVac, її вже отримують центри ПМСД.

За словами очільника області Олександра Старуха, наразі пріоритетною є вакцинація людей віком 60+. Проте далеко не всі райони області виконують план щеплень.

“Запоріжжя - 8,9% виконання плану щеплення на минулому тижні, Василівський район - 31,2%, Бердянськ - 15,8%, Приморськ - 21%, Оріхів - 36%, Кушугумська громада - 0. Чи ви не надали інформацію про щеплення?”,- звернувся до представників громади голова області.

У відповідь почув, що щеплення в громаді робити нікому, бо всі лікарі звільнились.

Читайте також: «Червоними» в Україні можуть стати ще шість областей – Ляшко

В Запорізькій області з початку вакцинальної кампанії щеплено 607 582 людини. Якщо рахувати від дорослого населення, то це 45%, якщо рахувати від всього населення області - 36%. В тому числі закінчили вакцинацію, отримали 2 щеплення 567971 особа (42% дорослого населення). Додаткових доз отримала 231 особа, ревакциновано 11038 осіб.

Читайте також: Реакція на вакцину є ознакою, що формується імунітет – Кузін

Як повідомлялося, старт вакцинації від COVID-19 в Україні відбувся 24 лютого 2021 року. Від початку кампанії проведено усього 30 440 828 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-