У хмельницькій лікарні відкрили відділення інтенсивної терапії для новонароджених

У хмельницькій лікарні відкрили відділення інтенсивної терапії для новонароджених

Фото
Укрінформ
У Хмельницькій обласній дитячій лікарні відкрили відділення інтенсивної терапії новонароджених та відділення постінтенсивного виходжування і постнатального догляду.

Про це повідомляє Хмельницька ОДА, передає Укрінформ.

«Наразі у відділенні є можливість надавати медичні послуги тільки 6 маленьким пацієнтам. Але завдяки реалізації в області програми Президента «Велике будівництво» завершується будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу лікарні. Тож сподіваємося, що вже незабаром, після завершення усіх ремонтних робіт, ці відділення будуть переведені у новий корпус, що дозволить збільшити кількість таких ліжко-місць до 12. Після цього спеціальні бригади доставлятимуть сюди новонароджених в складних неонатальних умовах з усієї області», - повідомив голова ОДА Сергій Гамалій.

Зазначається, що відділення оснащене надсучасними апаратами штучної вентиляції легень, апаратами для інфузійної терапії, а також обладнанням для цілодобового моніторингу життєво важливих функцій організму.

Читайте також: У Львові відкрили відділення дитячої кардіохірургії

Там надають допомогу новонародженим до 28 днів, які в залежності від ваги і потреби в зігріванні можуть перебувати у відкритих реанімаційних системах або кювезах. В основному це дітки із вагою від 500 грамів. При потребі їм цілодобово проводять лабораторні та інструментальні дослідження. Потім таких пацієнтів будуть переводити до постінтенсивного виходжування та постнатального догляду.

Читайте також: У Миколаєві відкрили перше в місті відділення гемодіалізу

Як розповіла директорка лікарні Лілія Брухнова, у відділенні інтенсивної терапії новонароджених вже пролікували сімох немовлят. Зараз під наглядом лікарів там перебувають четверо діток, що потребують високоспеціалізованої медичної допомоги.

Фото: adm-km.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-