ДБР оголосила підозру керівнику ДСНС на Луганщині у справі про лісові пожежі

ДБР оголосила підозру керівнику ДСНС на Луганщині у справі про лісові пожежі

Укрінформ
Керівнику ДСНС Луганської області та колишньому начальнику Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства повідомили про підозру у справі масштабних лісових пожеж у регіоні у 2020 році.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань, передає Укрінформ.

Як заявили в ДБР, службова недбалість згаданих посадовців завдала державі збитків на 5 мільярдів гривень.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що на початку липня 2020 року посадові особи ДСНС та управління ЛМГ володіли інформацією про виникнення великої лісової пожежі в Новоайдарському районі Луганської області. Однак посадовці не вжили належних заходів для своєчасної ліквідації пожежі.

За версією слідства, їх бездіяльність призвела до знищення вогнем 8 тис. га лісових насаджень на території лісомисливських господарств Луганської області, чим завдано державі шкоду у розмірі 5,2 млрд гривень.

Читайте також: ДБР проводить обшуки у народного депутата – підозрюють в підробці документів

Крім того, пожежа призвела до знищення або пошкодження 59 приватних домоволодінь, чим завдано шкоду громадянам на суму понад 12 млн гривень.

Слідчі Теруправління ДБР Краматорська оголосили двом посадовцям підозру у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді цілодобового домашнього арешту, а також щодо відсторонення начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуації у Луганській області від посади, поінформували в ДБР.

Читайте також: ДБР провело у Чернігові обшуки у міськраді, обладміністрації та низці підприємств

Як повідомляв Укрінформ, за даними ДСНС, внаслідок пожежі 6 липня 2020 року в Луганській області загинуло 6 осіб, згоріло 45 будинків, вогонь знищив 8 тисяч гектарів лісу.

30 вересня – на початку жовтня 2020 року виникла повторна лісова пожежа на Луганщині, наслідки якої стали ще більш значними. Осередки вигорання лісу зайняли загальну площу понад 20 тисяч гектарів лісу, загинули 11 осіб, вогнем знищено понад 600 житлових будівель у межах Сєвєродонецького району Луганської області.

У лютому 2021 року Державне бюро розслідувань повідомило про підозру трьом посадовцям ДСНС, які підробляли акти гасіння пожеж на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-