ДБР провело у Чернігові обшуки у міськраді, обладміністрації та низці підприємств

ДБР провело у Чернігові обшуки у міськраді, обладміністрації та низці підприємств

Фото
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань провели у Чернігові ряд обшуків у міській раді, обласній державній адміністрації та низці комерційних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

“Слідчі дії відбуваються у справі щодо махінації під час підготовки та проведення публічних закупівель послуг з ремонту доріг міського значення”, - ідеться у повідомленні.

Встановлено, що у 2021 році управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради провело чотири тендери на проведення ремонтних робіт дорожнього покриття на понад 350 млн грн.

За попередньою інформацією, під час аукціону посадовці створили штучні умови для перемоги визначеної компанії.

Компанія-”переможець” замовляла неякісну асфальтобетонну суміш на місцевих заводах за штучно завищеними цінами, якими керують менеджери, пов’язані з керівництвом Чернігівської міськради.

Це призвело до проведення неякісного ремонту доріг і бюджетних втрат.

Тривають експертизи, за результатами яких буде встановлена сума збитків завданих державі.

Перевіряється причетність посадових осіб Чернігівської міськради та підпорядкованих їй підприємств, а також приватних товариств до вчинення кримінального правопорушення.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 6 років.

Читайте також: ДБР проводить обшуки у народного депутата – підозрюють в підробці документів

Як повідомляв Укрінформ, у Чернігівській міській раді, де 27 січня проходила сесія, ДБР проводило обшук. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко заявив, що вважає обшуки політичним тиском і політичним переслідуванням.

Обшуки в управліннях міської ради та фірмах-підрядниках у Чернігові тривають з 28 жовтня 2021 року. Посадовців звинувачують у зловживанні владою або службовим становищем, привласненні майна, завищенні вартості будівельних матеріалів і робіт під час проведення ремонтів та будівництва об’єктів соціальної інфраструктури, використанні корупційної схеми при ремонті доріг. За словами мера, лише у грудні на підприємствах Чернігова відбулося 55 обшуків, тоді як за шість попередніх років лише 11.

Підвищену увагу правоохоронців до міста Атрошенко пояснив політичним переслідуванням мера, який критикує дії центральної влади, та намаганням усунути його від виборчого процесу в 206-му окрузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-