«АрселорМіттал» завдав збитків довкіллю на сотні тисяч – екоінспекція

«АрселорМіттал» завдав збитків довкіллю на сотні тисяч – екоінспекція

Укрінформ
Компанія «АрселорМіттал Кривий Ріг» завдала довкіллю збитків на 300 тисяч гривень через неконтрольований витік технічної води, який відбувся через порушення правила експлуатації хвостосховища «Центральне».

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Державної екологічної інспекції.

Зазначається, що торік у грудні на території цеху шламового господарства рудозбагачувальної фабрики ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» відбувся неконтрольований витік технічної води– її обсяг склав близько 80 тисяч кубічних метрів.

Читайте також: Суд розблокував рахунок АрселорМіттал для сплати податків та виплати зарплати

Інспектори ДЕІ здійснили перевірку та встановили, що підприємство порушило правила експлуатації хвостосховища «Центральне», не забезпечивши здійснення достатнього контролю за стійкістю дамби. Це, своєю чергою, призвело до забруднення прилеглої території.

«З огляду на те, що нормативно-грошова оцінка землі забруднених територій досить низька, сума збитків, завданих ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» довкіллю, склала 300 тис. грн», - уточнили в Держекоінспекції.

Читайте також: Посадовця АрселорМіттал підозрюють в ухиленні від сплати податків на понад ₴2,2 мільярда

Наразі підприємству надано приписи щодо усунення аварійного стану технологічного об’єкту та акумулюючої ємності. Крім цього, компанія повинна встановити моніторингові свердловини, аби також контролювати стан підземних вод.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2021 року СБУ та Офіс генерального прокурора повідомили про підозру у навмисному ухиленні від сплати близько 2,2 млрд грн податків фінансовому директору АрселорМіттал Кривий Ріг.

Читайте також: На «АрселорМіттал Кривий Ріг» подали до суду через будівництво сховища відходів

В результаті ОГП спільно з Шевченківським судом міста Київ заблокували кошти на рахунках компанії. Пізніше суд розблокував частину заарештованих рахунків "АрселорМіттал Кривий Ріг", щоб підприємство змогло виплатити аванс працівникам і сплатити податки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-