У Тернополі оприлюднили архівні документи про Голокост

У Тернополі оприлюднили архівні документи про Голокост

Укрінформ
Низку документальних матеріалів про трагічний період Голокосту під час німецької окупації оприлюднили в Тернопільському обласному державному архіві.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор архіву Федір Полянський.

«До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у читальному залі архіву можна ознайомитися з оцифрованими та друкованими матеріалами, літературою, що стосується трагічних подій у нашому краї. Окрім документальних свідчень про довоєнне життя єврейської громади на Тернопільщині та статутів різноманітних єврейських товариств, зберігаємо статистичні дані про кількість осіб, яких торкнувся Голокост. Серед таких документів - розпорядження окупаційної влади про примусове переселення єврейського населення в гетто, свідчення про масові розстріли євреїв», - розповів Полянський.

За його словами, архівні документи засвідчують, що на території області було 24 гетто та 19 таборів примусової праці. Під час німецької окупації в Тернопільській області розстріляно понад 162,5 тисячі євреїв.

Читайте також: У Миколаєві пам’ять жертв Голокосту вшанували молитвою та хвилиною мовчання

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Саме тоді у 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Він став символом нацистських злочинів. Голокост привів до знищення третини євреїв і представників інших національностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-