Київщина досі залишається без обласного бюджету - Володін

Київщина досі залишається без обласного бюджету - Володін

Укрінформ
Голова Київської обласної державної адміністрації заявив, що Пристоличний регіон досі залишається без обласного бюджету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація.

Пристоличний регіон досі залишається без обласного бюджету. Депутати Київської облради не розглянули на сесії ні бюджет утримання, ні бюджет розвитку.

“Перший раз проєкт обласного бюджету ми подали на розгляд облради ще 26 листопада, згідно з Бюджетним кодексом. Проте облрада постійно знаходить причини, щоб бюджет не приймати, і кожного разу подає нові зауваження. Тричі ми вносили зміни в проєкт за їх пропозиціями. Це не принесло жодних результатів. Дійшли до компромісу: спочатку прийняти бюджет утримання, до якого ніколи не було зауважень, а вже після – бюджет розвитку. За домовленостями сесія мала пройти завтра, 27 січня. Проте знову пауза. На офіційному сайті облради є анонс тільки про призначення сесії аж на 17 лютого. На жаль, вкотре облрада ігнорує прийняття бюджету в пристоличному регіоні. І це означає, що ще місяць Київщина житиме без основного економічного документа. А це ставить під загрозу не лише розвиток області, а й нормальне життя людей», – повідомив Володін.

Читайте також: Одна область і 54 громади досі не затвердили бюджети на 2022 рік – Мінфін

Через неприйняття бюджету утримання:

  • працівники Київського обласного центру допомоги учасникам бойових дій залишаються без зарплати;
  • близько 100 працівників обласного центру служби крові та 248 співробітників дитячих санаторіїв залишаються без зарплат;
  • не здійснюються забори крові в донорів, що може призвести до незабезпечення закладів охорони здоров’я препаратами крові та їх компонентами;
  • медзаклади у 69-ти громадах області не отримують кошти на оплату комунальних послуг і енергоносіїв;
  • без пільгового медичного обслуговування ризикують залишитись 65,7 тисяч чорнобильців;
  • без заробітних плат залишаються понад 500 працівників галузі фізичної культури, спорту, молодіжної політики та національно-патріотичного виховання.

Також через відсутність фінансування немає можливості закуповувати харчові продукти в будинках дитини. 

Окрім того, без засобів існування залишаються 260 працівників Київського обласного театру ім. Саксаганського та Симфонічного оркестру “Академія” та 11,5 тисяч непедагогічних працівників закладів освіти – ще одна категорія, яка ризикує не отримати платню за роботу.

Читайте також: Бюджет Києва торік поповнився на 76 мільйонів гривень туристичного збору

Також Департамент соціального захисту населення не має можливості укласти договори на оплату послуг з друку відомостей на виплату всіх соціальних допомог, що може призвести до зриву виплат соціальних допомог жителям Київської області (кількість отримувачів – 712 тис. громадян).

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня Уряд затвердив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим в обсязі 154 мільйони гривень на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їхніх повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-