На Львівщині стрімко зростає кількість вагітних із COVID-19

На Львівщині стрімко зростає кількість вагітних із COVID-19

Укрінформ
У Львівській області стрімко зростає кількість інфікованих коронавірусом серед вагітних, а на минулому тижні від ускладнень, спричинених COVID-19, померла породілля.

Про це під час пресбрифінгу повідомила директорка Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день в перинатальному центрі знаходиться 23 вагітних, в яких підтверджена COVID-інфекція, а ще 42 вагітних знаходяться в Центрі легеневого здоров’я. Статистика із захворювання вагітних коронавірусом дуже стрімко йде в "плюс", і це насторожує, оскільки кожна вагітна несе відповідальність не лише за власне життя, а й за майбутнє дитя», - зазначила Малачинська.

За словами лікарки, в основному перебіг коронавірусу в жінок при надії - середньої важкості. Але минулого тижня, на 16 добу після того, як народила дитину, від ускладнень, спричинених коронавірусом, померла породілля.

Читайте також: На Львівщині через стрімке поширення коронавірусу завтра введуть обмеження «червоної» зони

«Тому ми закликаємо вакцинуватися всіх вагітних жінок. Ми створили пункт вакцинації у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, де кожна вагітна може зробити щеплення під наглядом лікаря акушера-гінеколога», - додала директорка.

24 січня на Львівщині зафіксували 2299 нових випадків коронавірусу. Госпіталізували 228 осіб. За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 242 791 особи. Померли 6163 людини. Одужали від коронавірусної інфекції 214 189 осіб.

Станом на 25 січня в Україні підтверджено 3 889 488 випадків COVID-19, з них за останню добу – 19 118.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-