В Охматдиті Львова - найбільша кількість пацієнтів з COVID-19 за час пандемії

В Охматдиті Львова - найбільша кількість пацієнтів з COVID-19 за час пандемії

Укрінформ
У Львівській обласній дитячій лікарні “Охматдит” 97 дітей з коронавірусом, що є найбільшою кількість маленьких пацієнтів за час пандемії. Загалом у лікарнях Львова наразі перебуває близько 150 юних пацієнтів.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба лікарні, передає Укрінформ.

“Минулого понеділка ми казали про антирекорд у COVID-зоні, але тут маємо свіжий!

Цього разу - 97 дітей! Найменшому пацієнту - всього лише 1 місяць, найстаршому - 17 років. Усі діти в середньому стані, не потребують дихальної підтримки. У 2 пацієнтів COVID-19 спровокував цукровий діабет. 16-річний хлопець з синдромом Криглера-Найяра (генетичне захворювання) - під ШВЛ”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львівський «Охматдит» переповнений пацієнтами з коронавірусом – Садовий

Зазначається, що є окрема група хворих дітей - діти з онкогематологічною патологією (лейкози) - їх зараз у COVID-зоні львівського "Охматдиту" десятеро. Ці пацієнти потребують інтенсивного догляду і лікування, троє з них - у відділенні реанімації та інтенсивного лікування.

За інформацією львівської мерії, у міській дитячій лікарні на Орлика Першого територіального медичного об'єднання, яка почала приймати хворих з коронавірусом з 20 січня, наразі госпіталізовано 56 пацієнтів: у 44 із них підтверджений COVID-19, у інших – підозра на цю недугу. Тут найменшому пацієнту лише три тижні, дитина була в реанімації, але наразі переведена у COVID-відділення.

Читайте також: Львівський Охматдит отримав надсучасний апарат ШВЛ для реанімації новонароджених

Вчора на Львівщині зафіксували 2036 нових випадків COVID-19. Госпіталізували 103 особи. За увесь час коронавірус підтвердили у 240 492 осіб. Померли 6155 людей. Одужали від коронавірусної інфекції 214 070 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 23 січня, в Україні виявили 12 915 випадків зараження коронавірусом. За весь час пандемії захворіло 3 870 370 осіб, одужало – 3 585 338, летальних випадків – 99 282.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-