Львів і Запоріжжя провели телеміст до Дня Соборності

Львів і Запоріжжя провели телеміст до Дня Соборності

Фото
Укрінформ
Між Львівською та Запорізькою ОДА провели телеміст під гаслом "Ми - це Україна" з нагоди Дня Соборності.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

"Вже стає традицією проведення таких телемостів з різними регіонами України. Спілкування – це те, чого нам бракувало протягом перших років проголошення Незалежності, і те, чого особливо хочеться в умовах карантинних обмежень. В переддень свята маємо приємність говорити про соборність не лише в контексті історичних подій, але і про актуальність міжрегіонального співробітництва наших областей», - сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Телеміст з нагоди Дня Соборності України між Львовом та Запоріжжям / Фото: Львівська ОДА

Голова Запорізької ОДА Олександр Старух у свою чергу наголосив, що з середини 17 століття в Запорізькій області завдяки Богдану Хмельницькому почалося відновлення України як незалежної країни. А вже у 19 столітті саме Львівщина стала зародком сучасної української нації, коли, наприклад, такі знакові постаті, як Михайло Грушевський, сформували поняття громадянськості.

“Кожен регіон України унікальний, перш за все, людьми, які у той чи інший історичний період працювали, або ж навіть боролися за свою ідентичність», - додав Старух.

Читайте також: «Живий ланцюг» та виставки: у Києві анонсували заходи до Дня Соборності

У межах онлайн-діалогу Львівська ОДА та Запорізька ОДА презентували відеоролики про перспективи своїх регіонів та найбільш розвинені галузі.

Серед переваг Львівської області виокремили неймовірну архітектуру, історичні пам’ятки, віднесені до світової спадщини ЮНЕСКО, розвиток IT-галузі, сприятливе географічне розташування для інвестиційних потоків та туристичний потенціал регіону. Окрім цього, регіон відіграє важливу роль у підготовці військовослужбовців під час навчань на Яворівському полігоні.

До переваг Запорізької області належить розвинена транспортна інфраструктура, найпотужніший в Україні енергетичний комплекс, сучасна промисловість, сприятливий бізнес-клімат. Область є одним з найбільших виробників сільськогосподарської продукції. Водночас Запоріжжя - це славетна козацька історія.

Читайте також: У Сєвєродонецьку створили «Ланцюг Єднання»

У межах телемосту обговорили також спільність областей в історичному контексті та можливості двосторонньої економічної співпраці. В галузях освіти та культури Львівська та Запорізька області мають намір організувати обмін школярами, яких запрошують з екскурсіями відвідати регіони, і тим самим посилити свої знання з історії та культури України.

День Соборності України, який щорічно святкують 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, відзначають українці в усьому світі. Офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України "Про День Соборності України" від 21 січня 1999 року № 42/99.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-