У Харкові реалізують пілотний проєкт із будівництва житла для переселенців – Верещук

У Харкові реалізують пілотний проєкт із будівництва житла для переселенців – Верещук

Укрінформ
У Харкові реалізують пілотний проєкт будівництва житла для переселенців, у перший будинок переїдуть мешканці тимчасового модульного містечка.

Про це сказала на брифінгу в Харкові віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передає Укрінформ.

«Ми напрацювали вже низку кроків, і держава бере на себе зобов’язання долучитися фінансово до розроблення нового проєкту, який буде мати декілька етапів будівництва. Я дякую і голові ОДА, і міському голові Харкова за те, що ми знайшли консенсус і шляхи реалізації такого проєкту», - сказала Верещук.

Читайте також: Верещук анонсувала цього року три тисячі квартир для переселенців

Голова ОДА Олег Синєгубов додав, що будівництво вестиметься на умовах співфінансування – з місцевих і державного бюджетів.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що йдеться про зведення трьох триповерхових будинків, і будівництво першого з них має початися вже наприкінці весни поточного року після погодження проєкту та всієї технічної документації.

«Ми завершуємо з проєктною документацією – на це місто дає кошти. Далі ми домовилися про співфінансування 30 на 70. Надалі, напевно, можна залучати й грантові кошти, й теж іти шляхом співфінансування», - зазначив Терехов.

Верещук наголосила, що харківський проєкт буде пілотним, і надалі його можна буде масштабувати на всю країну.

Читайте також: Сім’ям переселенців у Новоайдарі вручили ключі від квартир

Як повідомлялося, модульне, або так зване транзитне містечко, було відкрито у Харкові для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб у січні 2015 року за сприяння уряду Німеччини. Воно розраховане на 488 ліжок. Упродовж його існування там народилось 24 дитини. Всього ж воно прийняло 654 переселенців. Наразі у ньому залишилось 175 осіб, із них 70 - неповнолітні. Понад 90% розміщених там людей – громадяни вразливих категорій (малозабезпечені, одинокі матері, особи з інвалідністю).

Ще влітку 2019 року містечко визнали непридатним для життя, гарантія на німецькі конструкції закінчилася в липні 2017-го. Відтоді в ньому заборонено приймати нових мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-