Верховний Суд повернув громаді Чернігівщини майно комунального підприємства на 180 мільйонів

Верховний Суд повернув громаді Чернігівщини майно комунального підприємства на 180 мільйонів

Укрінформ
Верховний Суд визнав незаконною передачу в оренду приватній структурі цілісного майнового комплексу комунального підприємства "Ліки України" Чернігівської обласної ради вартістю майже 180 млн грн. і скасував усі попередні рішення судів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив прессекретар Чернігівської обласної прокуратури Валерій Литовченко.

"Верховний Суд ухвалив рішення, яким повністю задовольнив позовні вимоги Чернігівської обласної прокуратури щодо визнання незаконними рішень та угод, прийнятих Чернігівською облрадою та її управлінням комунального майна щодо передачі в оренду приватній фірмі комунального підприємства "Ліки України" вартістю майже 180 млн грн. Цим же рішенням скасовано попередні рішення судів", - розповів речник.

За його словами, у суді прокурори довели, що передача в оренду "Ліків України" в 2018 році товариству з обмеженою відповідальністю з такою ж назвою відбулася без розгляду цього питання на сесії обласної ради.

Загальна вартість майна та обігових активів, що передавалися та відчужувалися, за угодою склала близько 180 млн грн.

Литовченко додав, що станом на 2019 рік КП "Ліки України" було одним із найбільших підприємств Чернігівської обласної ради. Його мережа мала підрозділи у майже всіх районах області й налічувала 52 аптеки, 61 аптечний пункт та аптечний склад.

Читайте також: «Ліки України» можуть визначити централізованою закупівельною організацією - Кабмін

Як раніше інформувало агентство, в лютому 2019 року, коли прокуратура подавала перший позов до суду, вартість активів КП "Ліки України" оцінювалась у 148 млн грн. Зазначалося, що в оренду передано майна на суму близько 83 млн грн.

Ця справа стала відповіддю на резонансне розслідування, опубліковане одним із місцевих інтернет-видань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-