У Станиці Луганській спрямують ₴1,5 мільйона на стимулювання медпрацівників

У Станиці Луганській спрямують ₴1,5 мільйона на стимулювання медпрацівників

Децентралізація
Укрінформ
Станично-Луганська військово-цивільна адміністрація впроваджуватиме програму місцевих стимулів для медичних працівників, на яку спрямує 1,5 мільйона гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці регіональний офіс програми «U-LEAD із Європою» у Луганській області.

"Понад 1,5 млн гривень лікарям: Станично-Луганська ВЦА впроваджуватиме програму місцевих стимулів для медичних працівників", - йдеться у повідомленні.

Програма діятиме до 2025 року включно, а зазначена сума передбачена на стимулюючі виплати медикам та замовлення навчання студентів контрактної форми у медичних закладах з подальшим працевлаштуванням та обов’язковим відпрацюванням 5 років.

Над розробкою програми працювали фахівці військово-цивільної адміністрації за експертної підтримки команди регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Луганській області.

Як повідомили у Станично-Луганській ВЦА, завдяки програмі місцевих стимулів Станично-Луганська багатопрофільна лікарня матиме змогу залучати та утримувати перспективних молодих лікарів.

Також програма дозволить укомплектувати фахівцями лікарню громади, у першу чергу ті структурні підрозділи медичного закладу, де кадровий дефіцит набув критичного рівня. Від виконання програми очікують покращення якості та доступності медичної допомоги населенню громади, покращення показників здоров’я та престижу медичного працівника.

Читайте також: Представниця громади з Прикарпаття перемогла у конкурсі композицій «Різдвяна зірка 2022»

«У первинній ланці охорони здоров’я залишається гострою кадрова проблема, тому затвердження програми місцевих стимулів для медичних працівників наразі є дуже важливою... Передусім це неабияка мотивація для роботи медиків, спосіб посилити їх соціальний захист, фінансова підтримка медичних працівників, тобто, це дуже важливі моменти, які працюють на позитив, на підвищення престижу лікаря», - зазначила радниця з питань муніципальних фінансів та управління Регіонального офісу «U-LEAD із Європою» у Луганській області Вікторія Невмержицька.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-