На Тернопільщині вшанували пам’ять провідника ОУН Ярослава Стецька

На Тернопільщині вшанували пам’ять провідника ОУН Ярослава Стецька

Фото
Укрінформ
У селі Великий Глибочок на Тернопільщині з нагоди 110-річчя від дня народження одного із лідерів Організації українських націоналістів Ярослава Стецька відбулося урочисте зібрання «Зродилися ми великої години».

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

«Вшанувати пам'ять людини, яка творила незалежність України, прийшли громадські діячі, жителі громади, представники влади. Після молебню відбулось покладання квітів до підніжжя пам'ятника провідника національно-визвольного руху», - йдеться у повідомленні.

На Тернопільщині вшанували пам’ять провідника ОУН Ярослава Стецька/Фото: Тернопільська ОДА, Facebook

Також, як повідомили кореспонденту агентства у пресслужбі ОДА, учасники зібрання відвідали сільський музей у Великому Глибочку, де зберігається вишита сорочка Ярослава Стецька. Її вишила його дружина Слава Стецько у 1944 році в Мюнхені.

Музей розташований у колишньому парафіяльному будинку, в якому нині понад сотня оригінальних експонатів розповідають про національно-визвольну боротьбу українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, 2022 рік на Тернопільщині оголошено Роком Ярослава Стецька.

Ярослав Стецько народився 19 січня 1912 року в Тернополі. Український політичний та військовий діяч, активний діяч Організації українських націоналістів. З 1941 року — перший заступник провідника Степана Бандери. У 1942–1944 роках знаходився у німецькому концтаборі Заксенгаузен. Після звільнення керував Антибільшовицьким блоком народів, був головою Проводу ОУН. Помер Ярослав Стецько в 1986 році в Мюнхені, де його й поховано на цвинтарі Вальдфрідгоф.

Фото: Тернопільська ОДА, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-