Харківська ДТП з Infiniti: суд лишив 16-річного підозрюваного під вартою ще на два місяці

Харківська ДТП з Infiniti: суд лишив 16-річного підозрюваного під вартою ще на два місяці

Укрінформ
Червонозаводський районний суд м. Харкова продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави на 60 діб 16-річному водієві, який обвинувачується в скоєнні смертельної ДТП.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Червонозаводський районний суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави на 60 діб неповнолітньому, який підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, та завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 383 КК України)», - сказав Чубенко.

Строк дії запобіжного заходу – до 19 березня.

Читайте також: Суд у Харкові зобов’язав поліцію забезпечити охорону адвокату 16-річного водія Infiniti

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня 2021 року близько 20:40 на розі пр. Гагаріна та вул. Одеської в Харкові 16-річний водій Infiniti намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора і зіткнувся з автомобілем Chevrolet Aveо. В результаті аварії 58-річний водій Chevrolet Aveо загинув на місці, трьох пасажирів Infiniti – двох чоловіків 19 років та 16-річну дівчину – з травмами було доставлено в лікарню.

Неповнолітнього водія затримали. 27 жовтня йому оголосили підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК).

28 жовтня Київський районний суд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Також Слідче управління ГУ Нацполіції в Харківській області порушило кримінальне провадження за статтею 383 ККУ (неправдиве повідомлення про скоєння злочину) за фактом дзвінка на лінію «102» від неповнолітнього водія, який, перебуваючи у лікарні після ДТП, повідомив про нібито викрадання автомобіля Infiniti.

6 січня 2022 року стало відомо, що справу 16-річного водія Infiniti розгляне суддя, яка раніше судила його за стрілянину в супермаркеті (тоді кримінальне провадження було порушено за ч.4 ст. 296 (злісне хуліганство з використанням зброї), однак у ході слідства справу перекваліфікували та до суду направили вже за ст. 122 (заподіяння пошкоджень середньої тяжкості), що передбачає умовне покарання).

Читайте також: Харківська ДТП з Infinitі: рідні не вірять, що загиблий був п'яним

Обласна прокуратура підтвердила, що в крові загиблого у ДТП з 16-річним водієм виявили алкоголь. Однак у відомстві акцентували на тому, що в діях загиблого водія не було порушень ПДР, які б перебували у причинно-наслідковому зв'язку з причиною ДТП, що підтверджується висновками автотехнічної експертизи. За словами речника прокуратури Дмитра Чубенка, обвинувачення має достатньо доказів провини 16-річного водія, які надасть суду. Він додав, що згідно з висновками експертизи причиною смерті загиблого стали численні травми життєво важливих органів.

13 січня стало відомо, що Тетяна Янцовська, що мала розглядати справу неповнолітнього водія, заявила про самовідвід.

Читайте також: У Харкові завершили розслідування смертельної ДТП за участю 16-річного водія Infiniti

Згодом стало відомо, що справу вестиме суддя Юлія Сіренко, однак вона пішла на лікарняний. Тому призначене на 19 січня підготовче засідання не відбулося. Інша суддя Ірина Блага розглянула клопотання адвоката та прокуратури.

Адвокат 16-річного водія заявила, що їй надходять погрози позбавлення життя, і за її заявою поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.397 (втручання в діяльність захисника чи представника особи). Суд зобов’язав поліцію надати їй охорону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-