На Запоріжжі за катування підлітка відкрили ще дві справи

На Запоріжжі за катування підлітка відкрили ще дві справи

Укрінформ
У Запорізькій області правоохоронці відкрили ще два кримінальні провадження за фактом катування неповнолітнього.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

"У зв’язку з нововиявленими обставинами під час проведення досудового розслідування за ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України (катування) відкриті ще два кримінальні провадження за ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч. 3 ст. 153 (сексуальне насильство)", - зазначили правоохоронці.

Вирішується питання про подальшу правову кваліфікацію інших кримінальних дій фігурантів.

Двох 15-річних учасників протиправних дій затримали в порядку ст. 208 КПК.

Читайте також: У справі про катування школяра на Запоріжжі затримали двох неповнолітніх

Найближчим часом за погодженням із Запорізькою окружною прокуратурою буде вирішуватися питання повідомлення фігурантам про підозру та обрання запобіжних заходів. Зловмисникам загрожує позбавлення волі до десяти років.

Як повідомлялося, 15 січня у селищі Кушугум Запорізької області до поліції надійшло повідомлення від матері 14-річного підлітка про те, що з  її сина знущались однолітки.

За попередніми даними, ввечері того дня група неповнолітніх віком від 12 до 15 років запросила хлопця до будинку одного з них. Там вони його били, принижували та всіляко знущалися.

Читайте також: Запорізький суд залишив під вартою 16-річну дівчину, яку підозрюють у побитті трьох школярок

Рідні почали шукати хлопця, бо його кілька годин не було вдома, а мобільний телефон був вимкнений. Близько 18-ї години мати підлітка дізналася адресу, де її сина бачили того дня, та звернулася до правоохоронців.

Усіх шістьох порушників доправили до відділу поліції, де опитали в присутності батьків. На місце викликали інспекторів ювенальної превенції, психологів, представників служби у справах дітей.

За фактом події було відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 127 (катування) КК, санкція передбачає позбавлення волі терміном від п'яти до десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-