У справі про катування школяра на Запоріжжі затримали двох неповнолітніх

У справі про катування школяра на Запоріжжі затримали двох неповнолітніх

Укрінформ
У смт Кушугум, що у Запорізькій області, група неповнолітніх хлопців та дівчат катували свого колишнього однокласника - 14-річного хлопця. В поліції відкрили кримінальну справу за трьома статтями та затримали двох фігурантів.

Про це в коментарі журналістам повідомила пресофіцер ГУНП в Запорізькій області Олена Лебединська, передає Укрінформ.

“15 січня до відділу поліції №6 Запорізького районного управління надійшло повідомлення від матері 14-літнього підлітка про те, що над її сином знущались однолітки. Попередньо встановлено, що ввечері 15 січня група неповнолітніх від 12 до 15 років запросила свого колишнього однокласника до будинку одного з них в смт Кушугум. Там вони били хлопця, принижували та знущалися. Особи всіх 6 порушників наразі встановлено", - розповіла речниця.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст 127 (катування). Проте в ході розслідування були виявлені нові обставини, за якими відкриті ще два кримінальні провадження ч. 2 ст. 187 (розбій), ч. 3 ст 153 (сексуальне насильство) Кримінального кодексу України.

Наразі затримано двох учасників. Обидва - 15-річні учні місцевого начального закладу. Про підозру їм ще не повідомлено. У разі, якщо їхня провина буде доведена, то їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також: У вбивстві хлопчика на Запоріжжі підозрюють двох раніше судимих чоловіків

Постраждалим є 14-річний Єгор - учень 9-го класу школи “Інтелект”. 15 січня його було доставлено до Запорізької обласної дитячої лікарні.

“Дитина поступила з ознаками саден на тілі. Дитина скаржилась, що паморочиться голова. Хлопця оглянув хірург, ортопед-травматолог, нейрохірург. Кісткових пошкоджень немає, проте є дві рани термічного опіку на передпліччі та плечі округлої форми. Є кілька саден. На сьогодні дитина перебуває у стані середнього ступеня важкості”, - прокоментував директор КНП “Запорізька обласна дитяча клінічна лікарня” Юрій Борзенко.

Правоохоронці з Кушугума запевняють, що будуть посилено патрулювати вулиці селища після 18:00 години. Більше того, згідно з нормами карантину неповнолітнім заборонено виходити на вулицю без супроводу дорослих після 16:00.

Як раніше повідомлялось, хлопця знайшла його мати. Жінка почала панікувати, коли син не прийшов додому, а його телефон був виключений. Мати почала телефонувати друзям та знайомим Єгора і дізналась, що його бачили з його колишнім однокласником. Разом з чоловіком жінка приїхала додому до 15-річного підлітка та знайшла там свого сина. Єгор був заляканий, на тілі були сліди від цигарок, його роздягли та обливали холодною водою.  

Мати викликала поліцію та швидку допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-