Запорізький суд залишив під вартою 16-річну дівчину, яку підозрюють у побитті трьох школярок

Запорізький суд залишив під вартою 16-річну дівчину, яку підозрюють у побитті трьох школярок

Укрінформ
Запорізький апеляційний суд розглянув скаргу щодо зміни запобіжного заходу 16-річній дівчині, яку підозрюють у побитті трьох школярок та вимаганні грошей, залишивши її під вартою.

Про це з залу суду повідомляє кореспондент Укрінформу.

Засідання відбулося в режимі відеоконференції із Запорізьким слідчим ізолятором, в якому утримується підозрювана.

Захисниця Олена Безугла просила відмінити ухвалу Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 8 грудня, якою застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів, до 5 лютого 2022 року включно. Та просила відпустити її підзахисну під цілодобовий домашній арешт.

Під час розгляду скарги прокурор Вікторія Побейвовк зазначила, що підозрювана живе на одній вулиці із постраждалими, її батьки не мають на неї впливу. Більше того, цього тижня дівчині було повідомлено про підозру ще за двома статтями.

"Їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 187 (розбій) та ст. 186 (грабіж) КК України", - прокоментувала прокурор.

Батьки підозрюваної до суду сьогодні не прийшли.

Заслухавши всіх учасників судового процесу колегія суддів вирішила:

“Залишити без задоволення апеляційну скаргу адвоката та залишити без змін ухвалу Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 8 грудня 2021 року, якою застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів без права внесення застави, до 5 лютого 2022 року включно”.

Як повідомлялося, 16-річна Ксенія підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189 КК України, ч. 2 ст. 296 КК України. Разом з нею у справі фігурують ще четверо неповнолітніх, яким обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

22 листопада приблизно о 19:00 годині на спортивному майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району Запоріжжя підозрювана разом з іншими підлітками жорстоко побили 3 школярок. Крім цього, у постраждалих вимагали гроші.  

Над школярками знущалися понад годину. Весь цей час один зі свідків знімав це на відео, яке згодом з'явилось у мережі тривалістю понад 10 хвилин. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 300 КК України (виготовлення та розповсюдження контенту, що пропагує насилля та жорстокість). Але особу "оператора" відео поки не встановлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-