У Запоріжжі дівчата побили школярок й виклали відео в мережу, поліція відкрила дві справи

У Запоріжжі дівчата побили школярок й виклали відео в мережу, поліція відкрила дві справи

Укрінформ
У Запоріжжі на спортивному майданчику однієї зі шкіл неповнолітні дівчата побили трьох школярок та вимагали гроші. В поліції відкрили дві кримінальні справи. 

Про це йдеться у повідомленні ГУНП в Запорізькій області, передає Укрінформ.

"6 грудня під час моніторингу мережі Інтернет на одному із запорізьких пабліків було виявлено відео, на якому кілька дівчат наносять тілесні ушкодження трьом школяркам та вимагають перевести гроші на їхню банківську картку. Встановлено, що викладена інформація має відношення до події, відомості про яку були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що батьки потерпілих ще 22 листопада заявили в поліцію про побиття своїх дітей. Інцидент стався на спортивному майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району.

За даним фактом підрозділом дізнання відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Всі потерпілі дівчата 2007, 2008 та 2005 років народження були направлені на проходження судово-медичної експертизи. Згідно з її висновками тілесні ушкодження двох потерпілих кваліфікуються як легкі, ще одна експертиза триває.

В ході проведення слідчих дій співробітниками поліції встановлені особи порушниць, які завдавали травми. Це четверо дівчат віком від 15 до 16 років.

"6 грудня, після того, як відео було оприлюднено у соціальній мережі, за процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури кримінальне провадження було перекваліфіковане на ч. 2 ст. 296 (Хуліганство), а також відкрито ще за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України", - додали в поліції.

Наразі вирішується питання повідомлення зловмисницям про підозри та обрання запобіжних заходів. Найсуворіша санкція за цими статтями передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Крім того, за фактом можливого неналежного реагування з боку правоохоронців керівником ГУНП в Запорізькій області призначене службове розслідування, його проводитимуть працівники Управління головної інспекції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-