Лідер харківського «Нацкорпусу» заявив, що його викликають у поліцію через звернення РФ

Лідер харківського «Нацкорпусу» заявив, що його викликають у поліцію через звернення РФ

Укрінформ
Лідер харківського осередку «Національного корпусу» Костянтин Немічев заявив, що його викликають до поліції у зв'язку зі зверненням Слідчого комітету РФ щодо акцій, які відбулися у 2018 і 2019 роках біля російського консульства в Харкові.

Про це він написав у Фейсбуці, опублікувавши фотокопію листа за підписом російського слідчого, передає Укрінформ.

«Слідчий комітет РФ вимагає від української поліції знайти організаторів акції протесту під росконсульством у Харкові. <…> Мене викликають в районне управління поліції як свідка «нападів» на російське консульство в 2018 та 2019 роках. Росіяни вимагають від наших поліцейських, щоб зі мною провели роз'яснювальну роботу, а також надали росіянам мою докладну біографію, копії моїх документів, а також списки членів партії «НК», - заявив Немічев.

Судячи з опублікованих ним фотокопій листа, запит російського слідчого пов'язаний з акціями, які відбулися біля генерального консульства Росії в Харкові 26 листопада 2018 року та 8 лютого 2019 року. У Слідкомі РФ просять допитати Немічева та під підпис роз’яснити йому наведені положення Кримінального, Кримінально-процесуального кодексів і Конституції РФ, а також надати російській стороні інформацію про нього: місце проживання, навчання, роботи, дані про службу у Збройних силах, сімейний стан, надіслати копії документів.

Лідер харківського осередку «Нацкорпусу» заявив, що на виклик до поліції відреагує "згідно з українським законодавством".

У пресслужбі Головного управління Нацполіції в Харківській області поки що не прокоментували цю інформацію.

Читайте також: Суд звільнив з-під варти лідера черкаського Нацкорпусу

Як повідомлялося, 9 лютого 2019 року кілька організації провели акцію протесту біля консульства РФ у Харкові, кидали в будівлю зеленку та яйця. Тоді Немічев заявив ЗМІ, що, за наявною інформацією, того дня в консульстві була запланована зустріч із «проросійськими організаціями» Харкова. В установі цю інформацію спростовували.

Раніше, 26 листопада 2018 року, біля будівлі консульства РФ відбувся пікет кількох організацій, у тому числі й «Нацкорпусу», проти агресії Росії в Азовському морі. Активісти запалили фаєри, за паркан кидали димові шашки. Він однієї з них зайнялася ялинка.

25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів окупованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені. Українські моряки змогли повернутися додому під час обміну з РФ у вересні 2019 року.

Фото: Немічев, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-