Смертельна пожежа у пансіонаті для літніх: суд залишив обвинувачених під вартою

Смертельна пожежа у пансіонаті для літніх: суд залишив обвинувачених під вартою

Укрінформ
Ленінський районний суд Харкова залишив під вартою ще на два місяці всіх обвинувачених у справі про пожежу в харківському пансіонаті «Золотий час», яка забрала життя 15 людей.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Тринадцятого січня всім чотирьом обвинуваченим Ленінським районним судом Харкова продовжено запобіжний захід у вигляді утримання під вартою ще на 60 днів», - зазначив Чубенко.

Щодо перебігу судового розгляду, то, за інформацією прокуратури, триває допит свідків, зокрема, на засіданні допитали двох потерпілих і працівницю нелегального пансіонату, яка доглядала літніх людей.

Читайте також: Пожежа у Харкові: суд залишив під вартою керівницю та адміністратора будинку для літніх

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня 2021 року в Харкові на вул. Нижня Гиївська, 150-б у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Рятувальники виявили в будівлі тіла 15 загиблих. Ще п'ятеро літніх людей постраждали. За даними Харківської ОДА, заклад для літніх людей, де сталася трагедія, не значиться в жодному реєстрі.

22 січня 2021 року правоохоронці затримали у порядку ст. 208 КПКУ власника домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, орендаря будинку та його дружину - директора приватного підприємства, яка фактично керувала закладом, та адміністратора закладу. Всім суд обрав запобіжні заходи в вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте також: Смертельна пожежа у Харкові: суд взяв під варту четвертого підозрюваного

Під час судових засідань стало відомо, що джерелом займання став електричний обігрівач, і вогнегасників у будівлі не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-