У Харкові суддя у справі 16-річного водія Infinitі заявила самовідвід

У Харкові суддя у справі 16-річного водія Infinitі заявила самовідвід

Укрінформ
У Харкові суддя Червонозаводського районного суду Тетяна Янцовська, яка мала розглядати справу неповнолітнього водія, обвинуваченого в скоєнні смертельної ДТП, і яка три роки тому судила цього підлітка, заявила самовідвід.

Цю інформацію підтвердив кореспондентові Укрінформу речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Суддя Янцовська заявила про самовідвід. Зараз вирішується питання, хто розглядатиме справу», - зазначив Чубенко.

Читайте також: ДТП з Infiniti у Харкові: справу щодо 16-річного водія передали до суду

Підготовче засідання в цій справі має відбутися 19 січня.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня 2021 року близько 20:40 на розі пр. Гагаріна та вул. Одеської в Харкові 16-річний водій Infiniti намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора і зіткнувся з автомобілем Chevrolet Aveо. В результаті аварії 58-річний водій Chevrolet Aveо загинув на місці, трьох пасажирів Infiniti – двох чоловіків 19 років та 16-річну дівчину – з травмами було доставлено в лікарню.

Неповнолітнього водія затримали. 27 жовтня йому оголосили підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК).

Читайте також: Харківська ДТП з Infinitі: рідні не вірять, що загиблий був п'яним

28 жовтня Київський районний суд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Також Слідче управління ГУ Нацполіції в Харківській області порушило кримінальне провадження за статтею 383 ККУ (неправдиве повідомлення про скоєння злочину) за фактом дзвінка на лінію «102» від неповнолітнього водія, який, перебуваючи у лікарні після ДТП, повідомив про нібито викрадання автомобіля Infiniti.

6 січня 2022 року стало відомо, що справу 16-річного водія Infiniti розгляне суддя, яка раніше судила його за стрілянину в супермаркеті (тоді кримінальне провадження було порушено за ч.4 ст. 296 (злісне хуліганство з використанням зброї), однак у ході слідства справу перекваліфікували та до суду направили вже за ст. 122 (заподіяння пошкоджень середньої тяжкості), що передбачає умовне покарання).

Обласна прокуратура підтвердила, що в крові загиблого у ДТП з 16-річним водієм виявили алкоголь. Однак у відомстві акцентували на тому, що в діях загиблого водія не було порушень ПДР, які б перебували у причинно-наслідковому зв'язку з причиною ДТП, що підтверджується висновками автотехнічної експертизи. За словами речника прокуратури Дмитра Чубенка, обвинувачення має достатньо доказів провини 16-річного водія, які надасть суду. Він додав, що згідно з висновками експертизи причиною смерті загиблого стали численні травми життєво важливих органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-