У Харкові справу 16-річного водія Infinitі вестиме суддя, яка дала йому «умовно» за стрілянину

У Харкові справу 16-річного водія Infinitі вестиме суддя, яка дала йому «умовно» за стрілянину

Укрінформ
У Харкові справу 16-річного водія Infinitі, обвинуваченого в скоєнні смертельної ДТП, розгляне суддя, яка раніше присудила йому умовний термін за стрілянину в супермаркеті.

Про це повідомив у Фейсбуці один із адвокатів потерпілих Ігор Черняк, передає Укрінформ.

«Розгляд справи по обвинуваченню Миколи Харківського в Червонозавдоському районному суді буде здійснювати суддя Тетяна Янцовська… яка раніше засудила Миколу Харківського до умовного покарання», - написав Черняк.

За його інформацією, підготовче засідання в справі про ДТП призначено на 19 січня.

Прокурори вирішують чи клопотатимуть про відвід судді, котра раніше вже виносила Харківському вирок у справі про стрілянину в супермаркеті.

«Вирішується питання про можливість відводу судді та наявність законних підстав для цього», - повідомив кореспонденту Укрінформу речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня близько 20:40 16-річний водій на швидкості понад 170 км/год. намагався на червоне світло перетнути перехрестя на проспекті Гагаріна та зіткнувся із машиною Chevrolet. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti - двоє юнаків 19 років та 16-річна дівчина - доставлені до лікарні.

28 жовтня Київський райсуд Харкова взяв під варту на два місяці без права на заставу 16-річного водія Infinitі.

Разом з тим, за даними прокуратури, 16-річному водію через непогашену судимість - улітку 2021 року він був засуджений на 2 роки (умовно) в рамках кримінального провадження щодо стрілянини в супермаркеті, де постраждала жінка - може загрожувати за смертельне ДТП до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-