ДТП з Infiniti у Харкові: справу щодо 16-річного водія передали до суду

ДТП з Infiniti у Харкові: справу щодо 16-річного водія передали до суду

Укрінформ
Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 16-річного водія за фактами скоєння смертельної ДТП у Харкові. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Під час слідства було встановлено, що 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в м. Харкові відбулося зіткнення автомобілів Chevrolet Aveo та Infiniti під керуванням 16-річного водія, який рухався на червоний сигнал світлофора. Внаслідок аварії водій автомобіля Chevrolet Aveo загинув на місці.

Після ДТП 16-річного водія та трьох пасажирів Infiniti - двох 19-річних юнаків та 16-річну дівчину доставлено до лікарні. Перебуваючи в медичному закладі, водій зателефонував у поліцію та повідомив, що його автомобіль нібито викрали.

Під час розслідування було з’ясовано, що на момент ДТП автомобіль Infiniti був у справному стані, у тому числі гальмівна та рульова системи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко повідомив Укрінформу, що 16-річного водія Infiniti судитимуть за фактами порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть людини, і за завідомо неправдиве повідомлення про викрадення автомобіля, за кермом якого він перебував.

За словами Чубенка, дата судового засідання уточнюється.

Наразі триває слідство за фактами допуску батьками неповнолітнього до керування автомобілем та злісного невиконання обов’язків по догляду за дитиною (ст. 287, ст. 166 КК України).

Також розслідується факт незаконного заволодіння транспортним засобом (ч.1, ч. 3 ст. 289 ККУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-