Смертельна ДТП на кільцевій Харкова: стан одного з постраждалих двійнят - тяжкий

Смертельна ДТП на кільцевій Харкова: стан одного з постраждалих двійнят - тяжкий

Укрінформ
Стан трирічного хлопчика, одного з двійнят, які втратили батьків у ДТП на кільцевій Харкова 12 січня, дуже тяжкий, лікарі провели дві операції, пацієнт поки що на апараті штучного дихання.

Про це на брифінгу повідомила заступниця міського голови Харкова Світлана Горбунова-Рубан, передає кореспондент Укрінформу.

«Діти постраждали дуже сильно. Більше - хлопчик. У нього тяжка відкрита черепно-мозкова травма, забій легені, абдомінальна травма, у зв’язку з чим була видалена селезінка і зашили печінку, і перелом стегна. Він ще на штучному диханні після двох операцій, які були проведені вчора. Першу провели фахівці нашого дитячого нейрохірургічного відділення. Другу операцію, на черевній порожнині, проводили хірурги обласної дитячої лікарні. Вони були викликані й оперативно приїхали. Стан хлопчика стабільно тяжкий. Лікарі роблять усе, що можливо в цій ситуації зробити. Для нього кожний день зараз – це велике досягнення», - сказала Горбунова-Рубан.

Читайте також: На Київщині у ДТП загинув громадянин Італії

За її інформацією, у дівчинки переломи обох ніг. «Вона в контакті. Спілкується з лікарями, з бабусею. Біля дітей знаходяться бабусі – мама мами й мама батька», - зазначила заступниця міського голови.

Вона також повідомила, що сьогодні дітей консультували фахівці 17-ої міської лікарні, де є спеціалізоване дитяче травматологічне відділення. «Надані консультації для обох дітей. І вирішується питання переводу дівчинки до цього відділення. Я додам, що наші харківські лікарі, як і всі люди, приголомшені тим, що сталося. Мені вчора дзвонили головні лікарі, пропонували допомогу, питали чи щось потрібно. Всі стурбовані долею цих дітей», - сказала Горбунова-Рубан.

Після отримання статусу сиріт, зазначила вона, над дітьми офіційно візьме опіку хтось із родичів.

«Бажання стати опікуном учора в розмові виявила одна з бабусь, матір загиблої матусі. Там є ще дідусь, сестри. Я думаю, вони (родичі, - ред.) все це між собою вирішать, приймуть остаточне рішення і нас сповістять. І ми в найкоротші терміни вирішимо питання зі встановленням статусу дітей, зробимо швидко все, що від нас залежить», - пообіцяла Горбунова-Рубан.

Читайте також: На трасі Київ - Одеса зіткнулися два Mercedes, є постраждалі

Також у міській раді обіцяють надати матеріальну підтримку родині: після того, як від рідні загиблих і постраждалих надійде заява, її розгляне і погодить виконком.

Тим часом небайдужі містяни вже збирають допомогу для дітей, які лишилися сиротами. За добу на карту перерахували понад 240 тис. грн, ще 2 тис. доларів передано особисто ініціаторам збору. Вирішується як безпечно передати суму.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня на кільцевій дорозі Харкова поблизу села Черкаська Лозова Малоданилівської громади зітнулися автомобілі Kіа та Toyota Camry служби таксі. На місці події загинули обидва водії та пасажирка таксі. До медичного закладу з тілесними ушкодженнями доставлені двоє малолітніх пасажирів автомобіля Toyota.

Читайте також: На Чернігівщині мікроавтобус зіткнувся з легковиком, постраждали 11 осіб

За попередніми даними поліції, 34-річний водій автомобіля Кіа, здійснюючи обгін, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем Toyota Camry під керуванням 31-річного чоловіка. Автомобіль таксі їхав своєю смугою руху.

За інформацією засновника служби таксі «30-40» Руслана Сайфуліна, їхній водій перевозив свою родину в неробочий час. Згідно з даними GPS-трекера, швидкість автомобіля становила 75 км/год.

За даними речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, на ймовірного винуватця смертельної ДТП за 2021 рік поліцейські склали дев'ять постанов, зокрема, за керування в стані сп’яніння (тричі) за скоєння ДТП, їзду без документів, порушення швидкісного режиму, виїзд на зустрічну смугу, невиконання вимог знаків, відсутність страховки, також у його авто виявляли наркотичні засоби. Жоден із протоколів про керування в нетверезому стані, які восени направляли до суду, так і не розглядалися через завантаженість судової системи.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-