У двох громадах Прикарпаття через COVID-спалах плануть посилити карантин

У двох громадах Прикарпаття через COVID-спалах плануть посилити карантин

Укрінформ
На Прикарпатті у Коломийській та Долинській територіальних громадах розглянуть можливість введення додаткових протиепідемічних заходів через зростання захворюваності на COVID-19. Відповідне подання направили в ОДА.

Про це в Івано-Франківську під час наради з головами РДА повідомив головний держаний санітарний лікар області та гендиректор обласного Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук, передає Укрінформ.

«Крім Коломийської та Долинської ОТГ є ще село Воскресінці (Коломийський район - ред.), де є конкретний ріст захворювання серед населення. Тому я сьогодні направляю подання до ОДА щодо можливості розгляду введення додаткових протиепідемічних заходів на територіях цих двох ОТГ, з метою локалізації поширення вірусу (COVID-19 – ред.) серед населення і оптимізації будь-яких святкових заходів», - зазначив Савчук.

Він зауважив, що за останній тиждень у Долинській територіальній громаді зафіксували 85 випадків захворювання на COVID-19, що збільшило кількість хворих на 203%. У Коломийській громаді підтвердили 123 випадки коронавірусу, що спричинило ріст захворювання на 112%.

За словами Савчука, на Прикарпатті за тиждень захворюваність на COVID-19 зросла на 43,6%. Збільшення хворих фіксують в Івано-Франківському, Калуському, Косівському, Надвірнянському та Коломийському районах. Лише у Верховинському районі підтвердили спад захворюваності на 50%.

Відомо, що Івано-Франківська область знаходиться у жовтій зоні епіднебезпеки.

Станом на 11 січня в області за минулу добу зареєстровані 159 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, померли 6 людей, 230 – одужали. Першою дозою вакцини проти коронавірусу щеплені понад 423 тис. людей, ще майже 380 тис. повністю вакциновані.

За добу 10 січня в Україні зафіксовані 5 429 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 306, медпрацівників – 168).  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-