У Харкові іноземця госпіталізували з малярією

У Харкові іноземця госпіталізували з малярією

Укрінформ
У громадянина Конго, який навчається в Харкові, виявили зараження малярією, чоловіка госпіталізували.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

"З початку року в м. Харків зареєстровано перший завізний випадок малярії у громадянина Республіки Конго, який прибув на навчання до вищого навчального закладу", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що збудники малярії у хворого були виявлені під час проходження медичного огляду та профілактичного обстеження в Міській студентській лікарні.

Для дообстеження, встановлення діагнозу та лікування чоловіка госпіталізували до терапевтичного відділення. За місцем проживання хворого було проведене епідеміологічне розслідування та запроваджено комплекс протиепідемічних заходів.

Медики нагадують, що малярія – це група трансмісивних захворювань, які передаються від хворої до здорової людини малярійними комарами і протікають з лихоманкою, ознобом та проливним потом. Вона поширена у країнах Африки, Центральної та Південної Америки, Азії й Океанії.

Для запобігання захворюванню особам, які від’їжджають в ендемічні щодо малярії країни, рекомендується проводити хіміопрофілактику. Препарат визначається лікарем з урахуванням ступеню поширеності малярії в конкретній місцевості.

"Якщо після відвідування країни з тропічним кліматом у вас виникла лихоманка, з’явилися головний біль, слабкість, озноб чи інші симптоми, негайно звертайтесь до лікаря! Обов’язково повідомте, яку країну ви відвідували та коли", - наголошують медики.

Як повідомляв Укрінформ, через пандемію COVID-19 країни світу послабили заходи боротьби з малярією, що призвело до суттєвого зростання захворюваності та смертності.

За даними ВООЗ, у 2020 році було зареєстровано 241 млн випадків малярії (на 14 млн більше, ніж роком раніше), померли  627 тис. осіб (на 69 тис. більше).

Близько двох третин приросту інфікування та смертності експерти ВООЗ пов'язують з пандемією та запровадженими через неї обмеженнями на надання послуг у сфері охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-