У Харкові коксохімічний завод сплатив 3,4 мільйона штрафу за незаконні викиди

У Харкові коксохімічний завод сплатив 3,4 мільйона штрафу за незаконні викиди

Укрінформ
У Харкові коксохімічний завод після проходження всіх судових інстанцій сплатив до бюджету понад 3,4 млн грн штрафу за викиди в повітря забруднюючих речовин.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«Товариство з обмеженою відповідальністю «Коксовий завод «Новомет» фактично сплатило понад 3,4 млн грн збитків, завданих державі внаслідок наднормативного викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проведені вимірювання та відібрані проби засвідчили наднормативні викиди в повітря оксиду вуглецю, оксиду азоту та сірки діоксиду з двох димових труб підприємства. За результатами цих досліджень і був поданий позов.

Крім того, з’ясувалося, що підприємство експлуатувало дві вказані димові труби без спеціального дозволу.

«Під час судового розгляду в суді першої, апеляційної та касаційної інстанцій прокурори довели порушення, визначені актом позапланової перевірки Державної екологічної інспекції в Харківській області, приписом, постановами про накладення адміністративних стягнень. Правильність розрахунку шкоди також підтверджено висновком експертизи Національного наукового центру «Інститут судових експертиз імені заслуженого професора М.С. Бокаріуса»», - зазначили в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня 2021 року Господарський суд Харківської області оштрафував коксовий завод на 3,4 млн грн через заподіяну викидами шкоду екології, на що керівництво заводу подало апеляцію, а згодом - касацію.

18 вересня 2021 року до суду направлено обвинувальний акт стосовно директора Харківського ПрАТ "Новомет" за фактом забруднення атмосферного повітря, що спричинило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 241 КК України, що передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до 3 років).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-