У Харкові провели акцію на підтримку казахів та проти російської агресії

У Харкові провели акцію на підтримку казахів та проти російської агресії

Фото
Укрінформ
У центрі Харкова, на площі Свободи біля намету «Все для перемоги», відбувся мітинг проти агресії Росії та на підтримку народу Казахстану.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У мітингу взяли участь близько 30 громадян, вони тримали плакати «Алга Казахстан» («Вперед Казахстан») і Say no to Putin («Скажи Путіну Ні»). Харків’яни скандували «Алга Казахстан», «Слава Україні», а також «НАТО – в хату».

Учасники мітингу вважають, що Україна і Казахстан борються за свободу та мають спільного ворога – президента РФ Володимира Путіна.

«Ми потроху витягували нашу Україну з цього жаху, який зараз у Казахстані. Зараз народ Казахстану зрозумів, що буде, якщо він не буде народом, нацією», - зазначила учасниця акції Марина Ворона.

Ще одна учасниця мітингу Аліна Котлярова принесла з собою фігурку казахської юрти. «Очільник Казахстану Токаєв відкрив двері юрти Путіну. І коли Путін зайде - а він вже зайшов - він не піде», — вважає Котлярова, закликаючи бути солідарними з народом Казахстану.

Наприкінці мітингу учасники заспівали гімн України.

Акція на підтримку Казахстану у Харкові / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, в Казахстані 2 січня розпочалися мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ. Вони переросли у масові протести попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

За участь у заворушеннях затримали вже майже 6 тисяч людей.

У неділю, 9 січня, влада Казахстану заявила, що в усіх регіонах країни ситуація стабілізувалася, уряд встановив контроль над оперативною обстановкою.

Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-