Пожежа у Косівській лікарні могла спалахнути через заупокійну свічку біля кисневого балону

Пожежа у Косівській лікарні могла спалахнути через заупокійну свічку біля кисневого балону

Укрінформ
Причиною пожежі в реанімації Косівської районної лікарні в Івано-Франківській області могла стати запалена свічка у перенасиченому киснем приміщенні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба з наздвичайних ситуацій.

"Вже маємо попередні дані щодо розслідування трагедії в Івано-Франківський лікарні… На жаль, попри те, що обставини таких резонансних пожеж відрізняються, причина майже завжди одна: грубе порушення правил пожежної безпеки. 28 грудня у Косівській лікарні саме дії людини, її необізнаність щодо елементарних законів фізики та нехтування правилами безпеки призвели до непоправних втрат", - ідеться у повідомленні.

За даними ДСНС, в реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, що створило умови для перенасиченості повітря киснем.

"Після трагічної загибелі одного з пацієнтів лікарні від COVID-19 один із співробітників закладу, за традицією, поставив заупокійну свічку. Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям в реанімаційній палаті миттєво зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети… У таких умовах швидкого поширення пожежі було не уникнути", - наголосили в ДСНС.

В результаті пожежі загинули троє людей.

ДСНС проведе невідкладні перевірки лікарень на стан пожежної безпеки.

"Проте ми вже зараз закликаємо керівників медичних установ суворо заборонити використання відкритого вогню в реанімаційних відділеннях та поблизу кисневого обладнання", - підкреслили в ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, у реанімаційній палаті Косівської ЦРЛ 28 грудня близько 21-ї години виникла пожежа. До прибуття рятувальників евакуювали 12 людей. Ліквідувати пожежу вдалося близько 22-ї години. У вогні загинули троє людей, ще одна людина померла від коронавірусної хвороби. Трьох людей із сусідньої палати вдалося врятувати. Їх госпіталізували до Івано-Франківської ОКЛ. Двоє з постраждалих - у тяжкому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-