У Львові вперше в Україні відкрили виставку «Євромайдан у Донецьку»

У Львові вперше в Україні відкрили виставку «Євромайдан у Донецьку»

Фото
Укрінформ
У Львівській обласній бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука відкрили виставку «Євромайдан у Донецьку. Історія боротьби за гідність». Фотовиставку презентує активіст донецького Євромайдану політолог і публіцист Станіслав Федорчук.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Чому ми маємо пам’ятати про цей Євромайдан? Адже він був частиною всеукраїнського Євромайдану. Це не був майдан, який мав свої окремі гасла, цілі чи якусь окрему спрямованість. Ми повинні пам’ятати насамперед тому, що він відбувався у місті, яке на даний час є окупованим», – сказав Федорчук.

У Львові презентували виставку «Євромайдан у Донецьку» / Фото: Львівська ОДА

Автори проєкту наголосили на важливості локального вивчення подій Євромайдану та зазначили, що світлини з Донецька вперше в Україні зібрали для експозиції, задум зародився ще 7 років тому, а реалізувався лише зараз.

«Цією виставкою ми зробили свій внесок в історію грандіозного явища, яке отримало назву «Євромайдан». Він був чисельний та щоденний. Євромайдан у Донецьку мало чим відрізнявся від інших міст України і став справді значимою подією», - наголосив на відкритті директор видавництва «ПАІС» Ігор Паславський.

Виставка експонується у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука до 15 січня.

Захід пройшов у межах проєкту «Євромайдан у Донецьку: народження нової ідентичності», який реалізують громадські організації Західноукраїнський медіацентр «Нова журналістика» та Українська народна рада Донеччини та Луганщини за підтримки Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати Україна – Карпатська агенція регіонального розвитку».

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-