На Закарпатті депутати закликають не закривати Солотвинську алергологічну лікарню

На Закарпатті депутати закликають не закривати Солотвинську алергологічну лікарню

Укрінформ
На Закарпатті депутати закликали уряд та НСЗУ не закривати Солотвинську алергологічну лікарню, а укласти контракт її з Нацслужбою здоров'я для реабілітації постковідних хворих.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатської обласної ради, передає Укрінформ. 

"Депутати Закарпатської обласної ради — проти закриття Солотвинської алергологічної лікарні. Відповідне звернення було прийнято на пленарному засіданні 5-ї сесії Закарпатської обласної ради VIII скликання. Депутати, зокрема, закликають Кабінет Міністрів України, Міністерство охорони здоров’я, Національну службу здоров'я України не допустити знищення цього унікального за своєю суттю медичного закладу та ініціювати введення в дію пакету медичних послуг «Реабілітація постковідних хворих»", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в облраді, з 1 квітня 2021 року лікарня законтрактована з Національною службою здоров’я України за пакетом медичних послуг «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій».

Наразі штат лікарні складають 80 працівників, а ліжковий фонд – 80 місць. При цьому завантаженість лікарні, за даними облради, становить 120%, що свідчить про затребуваність закладу.

Адміністрація лікарні неодноразово зверталось до НСЗУ з проханням щодо розгляду пропозиції розробки та введення в дію пакету медичних послуг «Реабілітація постковідних хворих», проте прямого діалогу з керівництвом НСЗУ так і не відбулося.

В алергологічній лікарні планують лікувати постковідних хворих. Із кінця 60-х років ХХ століття тут проводили реабілітацію в умовах мікроклімату соляних шахт місцевого солерудника, тут лікували хворих на бронхіальну астму.

На жаль, у січні 2011 року в Солотвині стався черговий провал на території шахти № 8, з тих пір лікування під землею замінили на надземне. Фізіотерапевтичне відділення забезпечує 12 видів процедур. Найбільших результатів досягають тут при лікуванні бронхіальної астми, передастми, алергічнх ринітів, риносинусопатії, поліноми тощо.

Фото: Закарпатська обласна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-