На Харківщині будуватимуть дороги у прикордонних з Росією районах – Скакун

На Харківщині будуватимуть дороги у прикордонних з Росією районах – Скакун

Укрінформ
Розвиток інфраструктури в межах «Великого будівництва» здатний зменшити проросійські настрої в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник голови Харківської ОДА Олександр Скакун в інтерв’ю «Лівому берегу».

«Насамперед потрібно розвивати регіон у всіх сенсах – промислових, інфраструктурних, культурних, спортивних, патріотичних. Я постійно говорю в Києві, що завдання держави – підтримати наш регіон у розвитку», - сказав Скакун, відповідаючи на питання, що треба робити, щоб перемогти проросійські настрої на Харківщині.

На його думку, коли обмін інформацією покаже, що «в Харківській області крутіше, ніж у Білгородській, усі проросійські настрої розтануть».

Заступник голови Харківської ОДА розповів, що в області роблять для досягнення цих цілей. За його словами, у фокусі – економіка та інфраструктура. Скакун відзначив, що вдалося врятувати завод «Електроважмаш», який «фактично був при смерті на початку року» та таким чином зберегти 2500 робочих місць.

«Те саме стосується ХАЗу, який у цілковитій кризі вже 10 років, і вивести його звідти, я впевнений, може лише приватний власник. Але тільки не такий, який розпиляє все на металобрухт і забудує територію котеджами, а такий, який будуватиме там літаки. І ми зараз рухаємось саме за цим сценарієм», - додав він.

Щодо розвитку інфраструктури заступник голови Харківської ОДА відзначив проєкти, які реалізують в регіоні в межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Якщо говорити про інфраструктуру – то це насамперед про «Велике будівництво». Лише за цей рік на Харківщині зробили 250 км доріг, наприклад. У тому числі – у прикордонних із Росією районах. І наступного року саме цей напрямок ми хочемо посилити. Дитсадки та школи у селах та смт. Цим же десятиліттями ніхто не займався. А зараз у Пісочині садки крутіші, ніж у Харкові. Басейни. В Ізюмі вже збудували, у Балаклії 10 років як закрився – незабаром відкриємо наново. Лікарні – практично в кожній йдуть капремонти, зроблено приймальні відділення. Наступного року плануємо повну реконструкцію обласної лікарні в Харкові, будуємо онкоцентр… Це все – пазли загальної картини дійсності, яка поступово у людей змінюється», - сказав Скакун.

Стосовно підготовки області до можливої військової агресії з боку Росії він відзначив, що протягом 2017–2021 років у регіоні реалізували програми протидії тероризму та територіальної оборони на загальну суму понад 70 млн грн.

«Постійно здійснюється інженерна підготовка території області до оборони. Це навігаційні заходи, мости, колії, залізнична інфраструктура тощо», - розповів заступник голови ХОДА.

Фото: ХОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-