МОЗ готове вивести з «червоної» зони дві області

МОЗ готове вивести з «червоної» зони дві області

Укрінформ
Ситуація щодо захворювання на COVID-19 у Волинській та Запорізькій областях стабілізується, що дозволяє вивести їх із червоної зони найближчим часом.

Про це сказав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в коментарі РБК Україна, передає Укрінформ.

"В Україні вже 5 тижнів поспіль фіксується тенденція до зменшення кількості зареєстрованих випадків COVID-19. Міністерство щодня аналізує ознаки епідемічної небезпеки в регіонах, і за його результатами спостерігаємо стабілізацію ситуації у Волинській та Запорізькій областях. Наразі показники дозволяють нам вивести з червоного рівня епідемічної небезпеки ці два регіони", – зауважив очільник МОЗ.

За його словами, у цих двох областях 20-22 грудня спостерігається стабілізація останнього показника епідемічної небезпеки, який дозволяє розглянути питання щодо скасування червоного рівня карантину. Зокрема, це коефіцієнт виявлення випадків інфікування.

"У Волинській області показник виявлення випадків інфікування протягом зазначеного періоду знизився з 22,3 % до 18,1%, а в Запорізькій області з 23,4% до 18,9%. Також у цих регіонах зростає кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, знижується рівень госпіталізації, динаміка рівня госпіталізації та завантаженість ліжок з киснем. У Волинській області за останні 7 днів кількість випадків зменшилась на 32 відсотки, а в Запорізькій області - на 19 відсотків", – сказав міністр.

Він повідомив, що МОЗ зробило подання до Кабінету Міністрів про скликання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду цього питання.

Як повідомлялося, станом на 23 грудня в червоній зоні епідемічної небезпеки перебувають лише Волинська та Запорізька області, решта регіонів - у жовтні зоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-