У Миколаєві реконструювали лікарню швидкої медичної допомоги

У Миколаєві реконструювали лікарню швидкої медичної допомоги

Фото
Укрінформ
У Миколаєві завершили реконструкцію лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) за президентською програмою "Велике будівництво". Загалом на роботи витрачено понад 38 млн грн з державного та міського бюджетів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Миколаївської міської ради.  

«Реконструкцію ЛШМД міста Миколаєва розпочали в 2020 році, загальна площа будівництва склала майже 900 кв м. Загалом на роботи спрямовано понад 15,6 млн грн: з них 8,5 млн грн з міського бюджету, субвенція з державного склала майже 7,2 млн грн. Також на умовах співфінансування приймальне відділення укомплектували сучасним медичним обладнанням на майже 27 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що коштом міського бюджету в розмірі 4,2 млн грн капітально відремонтували внутрішньоквартальні проїзди, заасфальтували дорожнє покриття території лікарні, розширили в’їзд для зручності курсування санітарного транспорту.

Для лікарні придбали комп’ютерний томограф, рентгенологічний апарат, гематологічний аналізатор, систему централізованого моніторингу, функціональні ліжка тощо. Тут також облаштовано інфекційний блок для тимчасового перебування хворого з підозрою для диференціальної діагностики.

У Миколаєві завершили реконструкцію лікарні швидкої медичної допомоги / Фото: mkrada.gov.ua

Передбачено палати динамічного спостереження за хворими, які потребують дообстеження до прийняття рішення про необхідність стаціонарного лікування. А також ліжка інтенсивної терапії для хворих у важких станах. Збудовано окремий бокс для прийняття одночасно 2-ох автомобілів швидкої медичної допомоги.

За словами міського голови Олександра Сєнкевича, до програми Президента України "Велике будівництво" потрапили дві міські лікарні. Наразі на фінальному етапі й реконструкція приймального відділення у лікарні №3.

Як повідомлялося, програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. Цьогоріч у межах цієї програми в Україні буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-