У Львові попрощалися із захисником Луганського аеропорту, який загинув у 2014 році

У Львові попрощалися із захисником Луганського аеропорту, який загинув у 2014 році

Фото
Укрінформ
У Львові попрощалися із військовослужбовцем 80-ї окремої десантно-штурмової бригади – молодшим сержантом Русланом Янковським, який загинув в серпні 2014 року під час оборони Луганського аеропорту.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба 80-ї ДШБ, передає Укрінформ.

«У 80 окремій десантно-штурмовій бригаді провели ритуал прощання з молодшим сержантом Янковським Русланом Віталійовичем», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що молодший сержант Янковський з 2007 по 2008 роки проходив строкову службу в складі бригади, а з 2013 року проходив військову службу за контрактом на посаді командира відділення взводу протитанкових керованих ракет батареї протитанкових керованих ракет. У 2014 році вирушив на підкріплення до побратимів в Луганський аеропорт. Це було його останнє бойове завдання.

Прощання з молодшим сержантом Янковським Русланом / Фото: Facebook. 80brigade

За інформацією Книги Пам’яті полеглих за Україну, згідно з даними оперативної групи високомобільних десантних військ Головного командного центру ЗСУ від 2 вересня 2014 р., було отримано інформацію про загибель трьох десантників 1-го батальйону 80-ї окремої високомобільної десантної бригади, які брали участь у боях за Луганський аеропорт: солдат Кльоб Микола Іванович, солдат Дзюбан Максим Мирославович та, вірогідно, солдат Янковський Руслан Віталійович. Тіла цих загиблих разом з тілами інших десантників 80-ї бригади - капітана Євгена Іванова та солдата Назарія Попадика були доставлені до моргу м. Лутугіно (на території, захопленій сепаратистами та російськими терористами). 16 жовтня 2014 р. тіла 5-х загиблих десантників були вивезені з м. Лутугіно представниками Цивільно-військового співробітництва Міністерства оборони України та доставлені до м. Дніпропетровськ.

Руслана Янковського поховають завтра, 24 грудня, у місті Дубровиця (Рівненська область).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-