Ділки, які налагодили «кокаїновий канал» в порту Одещини, пішли під суд

Ділки, які налагодили «кокаїновий канал» в порту Одещини, пішли під суд

Фото
Укрінформ
Прокуратура завершила розслідування у справі про контрабанду наркотиків з Латинської Америки через порт в Одеській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"Завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно трьох членів міжнародного злочинного угруповання за фактами контрабанди наркотичних засобів в особливо великих розмірах, а також їх незаконного придбання, зберігання та перевезення з метою збуту (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України)", - ідеться в повідомленні.

Слідство встановило, що троє членів угруповання - громадяни Албанії, Румунії та України - організували завезення наркотиків з Еквадору до країн Західної Європи та до України через контейнерний термінал одного з портових операторів Одеської області.

Як зазначається, у серпні правоохоронці виявили в технологічних порожнинах двох морських рефрижераторних контейнерів, які перевозили вантаж бананів, 100 брикетів з кокаїном - загалом 80 кг. Вартість наркотику за цінами "чорного" ринку - 20 млн доларів.

За клопотанням прокуратури обвинувачених відправили під варту без визначення застави.

Досудове розслідування здійснювали слідчі УСБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Нацполіції.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні прикордонники виявили велику партію кокаїну в контейнері з еквадорськими бананами. За даними Державної прикордонної служби, наркотики прибули в Україну контейнеровозом через порт "Південний", що в Одеській області.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-